Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pieczenie okolic intymnych 19 tydzien ciąży- jechać na SOR?

Polecane posty

Gość gość

Okropnie mnie piecze nie moge spac. Wszystko mam takie nabrzmiałe spuchniete i dziwne i tak piecze, swędzi, pali nie wiem jak to ująć. Jutro mam wizyte u gina i nie wiem czy przecierpieć i doczekac do jutra czy lepiej jechać na sor zeby sie tam jakieś rozwarcie nie robiło albo coś. Tylko brzuch mnie nie boli, ruchów jeszcze nie czuje tylko te wargi sromowe i tam w środku tak strasznie pali jejkuuuu.

Gość gość
grzybica cie dopadla,to bardzo czeste w ciazy

Gość gość
wytrzymaj do jutra,nic sie nie stanie przez noc

Gość gość
Tak? Nigdy nie mialam ale brałam tydzien temu antybiotyk więc by to mogło być to. Kurde zaraz umre. Czuje się jakby mnie ktoś wypalał od środka palnikiem. Co mogę zrobić? Dodam ze jak się podmywam zelem do higieny intymnej to na chwileczke jest lżej a potem piecze ze zdwojoną siłą.

Gość gość
Jutro do lekarza, dostaniesz globulki i sprawa zakończona. Po kiego od razu na sor.

Gość gość
Nie wiem bo mnie piecze a martwie się o dziecko. W poprzedniej ciąży poszłam do lekarza na wizyte kontrolną i nic mnie nie bolało a on narobił paniki wzywał karetkę bo się okazało ze mam 9 cm rozwarcia. Dlatego teraz się strasznie boję że coś się może robić i stad takie objawy. A to zdecydowanie za wcześnie na poród dziecko by nie przezyło jeszcze.

Gość gość
No moze to jakies zapalenie.ja mam czesto zapalenie pecherza...wez nospe w ciazy mozna plus plukanka ziolami .znjdziesz w necie informcje dot.mieszanki ziolowej.letnia kapiel pomaga....i jutro lekaarz cos ci zapewne przepisze wiec powodzenia.wytrzymasz...mam nadzieje,ze uda Ci sie zasnac..znam ten bol

Gość gość
To zadne zapalenie tylko grzybica.to na 100% od tego antybiotyku

Gość gość
Trzeba się częściej podmywać. Na przykład kefirem.

Gość gość
Ja bym pojechala, bedziesz miala z glowy, szkoda stresow, a nie daj Bog to cos innego niz grzybica, lepiej sprawdzic. Dopuki lekarz Cie nie zbada niczego nie mozesz byc pewna

Gość gość
Spoko koko,grzybica jak laski mowia. Ja przez 34 lata,w tym przez cala pierwsza ciaze nie mialam ani raz i w drugiej ciazy raz mi sie zdarzylo. gin mowil,ze w ciazy lubi sie toto przyplatywac i moze mi sie powtarzac,ale skonczylo sie na jednym razie. Nic to nie musi miec wspolnego z za czestym ani za rzadkim podmywaniem sie,zwyczajnie ownowaga miedzy grzybami i bakteriami sie zachwiala i juz. Dostaniesz lekarstwa i w tydzien bedzie po sprawie

Gość gość
mnie ginekolog zaleciła w ciązy branie probiotyków dla kobiet, bo wtedy łatwiej o infekcje. stosowałam provag doustnie. a skoro brałaś antybiotyk pewnie masz teraz grzybicę.