Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiecznie śpiąca

Co robić żeby się wysypiać?może jakieś środki pobudzające?

Polecane posty

Gość wiecznie śpiąca

Całe życie mam z tym problem,zawsze potrzebowałam dużo snu.Jak chodziłam do pracy po pracy zawsze ucinałam sobie drzemkę tak z 1-2h i potem rześka funkcjonowałam dalej.No a teraz mam 7 miesięczne dziecko,pomimo tego,że przesypia noce,ale budzi się 5-6 rano to ja jestem mega niewyspana,cały dzień chodzę na rzęsach.Chodzę wcześniej spać,a mimo tego wstawanie rano to dla mnie męczarnia. Do tego jak dziecko się budzi kilka razy nad ranem lub późnym wieczorem to dodatkowo wiadomo trzeba wstać choćby na chwilę iten sen jest przerywany co potęguje problem. Głównie chciałąbym znaleźć jakieś sposoby na to,żeby nie być takim ciągle zmęczonym,kawa nie działa zbytnio jeśli już to na chwilę.

Gość taka.jedna.ja
radze zbadac sobie krew czy nie masz anemii ja tez kiedys chodzilam ciagle niewyspana , jak nie polozylam sie w dzien na 1 godzine to bylam nie do zycia na reszte dnia doslownie w poludnie oczy same mi sie zamykaly obojetnie gdzie bym nie byla okazalo sie ze mam anemie teraz za to regularnie biore magnez i czuje ze zyje ;)

Gość gość
ale przy anemi brakuje żelaza a nie magnezu ;)

Gość taka.jedna.ja
tak ale anemia sprawia ze czlowiek jest ospaly jak juz pozbylam sie anemii to zaczelam brac magnez lekarz mowil ze tez pomaga

Gość wiecznie śpiąca
nie mam anemii, a nawet jak w ciąży miałam to nie byłam taka śpiąca,wyniki zawsze mam książkowe :( biorę magnez z witaminami codziennie, pomaga z tego co zauważyła jedynie na nerwy bo niestety ciągłe niewyspanie i wstawanie niemal z płaczem w oczach powoduje rozdrażnienie u mnie i depresyjny nastrój:(

Gość gość
ja czuje sie tak samo jak uatorka i robilam badania i mam idealne. To skad te ciagle zmeczenie???????

Gość gość
tez sie czuje jak autorka, wyniki idealne, magnez jem regularnie i zelazo tez

Gość gość
Moze macie niedoczynnosc tarczycy? Istnieje taka jednostka poporodowe zapalenie tarczycy ktora dopada coraz wiecej mam. Oczywiscie to tylko hipoteza :)

Gość gość
i znacie przyczyne?

Gość gość
Zbadaj się w kierunku niedoczynnosci tarczycy, zacznij od tsh, jak wynik >4 to idz do endokrynologa

Gość gość
tsh mam 1,3

mam porobne problemy, ale u mnie głownym podejrzanym jest niskie ciśnienie. Przede wszytskim śpij z dzieckiem w ciagu dnia, zdrzemnij sie kosztem porządków czy obiadu. Poza tym pij bardzo dużo wody, bo podnosi ciśnienie lepiej niz kawa. Podobno super działa yerba mate, ale jeszcze a sobie nie probowalam. Moze Ci brakowac witamin , wiec mozesz brac jakies suplementy. Podobno 99 % z nas ma niedobory magnezu , wiec mozna łykać na własną ręke. Dobrze działają tez żeń szeń .ginko biloba. Musisz probowac co na Ciebie podziała. Lekarze często bagatelizują takie problemy, ja kiedys uslyszlaam , ze jestem za młoda na narzekanie , zmęczenie i chorowanie.

Gość gość
ja tez ciagle spiaca, wyniki super, magnez i zelazo jem,cisnienie raczej wyzsze 130/80, tarczyca zdrowa, nie jestem zmarznieta wrecz przeciwnie cieplo mi zawsze; a spiaca i bez sil jestem premanentnie spie 22-5, jedna podubka na karmienie o 3.30, dziecko ma 10msc

Gość wiecznie śpiąca
ale ja zawsze tarczycę miałam ok, nie sądzę,że mam po ciąży niedoczynność bo jak już wspomniałam całę życie się zmagam z tym chronicznym zmęczeniem i ospałością już nawet robiłam badania na lamblie(bo kiedyś miałam)

Gość wiecznie śpiąca
no fakt,ciśnienie zawsze miałam niskie teraz tak w granicach 100-110/60 piuję wodę a kawę 1 góra 2 rozpuszczalne dziennie noi teraz regularnie zążywam magnez z witaminami

Gość gość
nie czytałam odpowiedzi wiec wybacz jesli je powielam. Mam ten sam problem. Dziecko 10 miesiecy - nie spi w nocy od urodzenia. Budzi sie nawet co 15-20 minut. Nie przespał ani jednej nocy. Jest zdrowy...po prostu tak ma. Poczatkowo jakoś zyłam bo spałam w dzien ale od powrotu do pracy byłam zombie. PO kawie było mi zawsze strasnzie niedobrze, napoje energetyzujące nic nie dawały... 2 tygodnie temu skonczyłam karmić piersią i kupiłam Energon ActivLab Szok! Po jednej tabletce od rana zapieprzam caly dzien jak nakręcona! Od razu mam checi do działania mega mega mocno! Pierwsyz srodek który autentycznie mnie pobudza i uratował bo naprawdę moglam wczesniej spac caly dzien Tak wiec polecam jesli karmisz piersią mozesz spróbować sam żeń szeń np....

Gość gość
niektórzy chyba po prostu potrzebuja więcej snu i tyle

Gość gość
Dla mnie dobry materac to podstawa - ja mam Art Medic i sprawdza się idealnie. Jest dobierany indywidualnie, do preferencji i budowy ciała, posiada zmienną twardość, co jest ewenementem na polskim rynku. Powiem, że komfort jest bardzo wysoki - czuję też, że lepiej się wysypiam.

Gość gość
brak wit D powoduje ciagle zmeczenie.