Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny co na rozstępy - co polecacie?

Polecane posty

Gość gość

Używałyście specyfików na rozstępy w trakcie ciąży? Jeśli tak od którego miesiąca? Mogłybyście polecić - coś w miarę taniego a dobrego nie polecajcie mi kremów za 150 zł z pupy/100ml czy równie drogich nie stać mnie na takie rzeczy a może i stać ale żal wydać taką kwotę

Gość gość
pharmaceris foliacti od 4 m-ca ciąży, dla mnie rewelacja a kosztował ok 40zł za 150ml.

Gość gość
ćwiczyłaś coś stosując ten krem/serum? po urodzeniu nie miałaś rozstępów?

Gość gość
Ja miałam krem z bielendy dla kobiet w ciąży plus masowalam brzuch, uda i pośladki gąbką do kąpieli i nie ma mam ani jednego rozstepu.

Gość gość
na szczęście nie mam rozstępów,nie wiem czy to tylko zasługa kremu czy też zależy od skóry ale ja używałam na początku ziajki a wtedy ten pharmaceris. nie ćwiczyłam.

Gość aniulek2562
tani skuteczny, bez chemii mogącej zaszkodzić dziecku - olejek. Migdałowy, z awokado. A czemu akurat te poczytaj tutaj rozstep.blogspot.com

Gość sandraplde
Najzwyklejsza oliwka dla dzieci. Nie mam ani pol rozstepu :)

Gość gość
Trzeba o siebie dbac! Nie obzerac sie za dwoch! Ruszac sie! I kontrolowac wage. Nie wiem dlaczego Polki sie tak opuszczaja w ciazy....

Gość aniulek2562
najzwyklejsza oliwka nie ma w sobie nic - żadnych składników które pomogłyby w walce z rozstępami. Jedynie co pomaga z oliwką to masaż jaki przy okazji wykonujemy. Więc róznie dobrze byłoby napisać że sam masaż systematycznie wykonywany niż ta oliwka. Oliwką to tylko dziewczyny w błąd wprowadzasz i przyczyniasz się do powstawania kolejnych rozstępów. A u Ciebie wystarczyło - bo taki Twój urok :) Wolny od rozstępów. Naprawdę lepiej zainwestować w odpowiednie olejki czy kremy - bo nie każda z nas ma skórę wytrzymałą na rozciąganie

Gość ziutaaaa
ja mam ziaja mamma mija - jestem w 6mc więc rozstępów jeszcze nie mam. moja mama miała i to dużo. zobaczymy.

Gość gość
Tani i naturalny-olej kokosowy, można kupić na allegro. Bardzo uelastycznia skórę. Przytyłam 18kg w ciąży i na brzuchu nie mam ani jednego rozstępu. Na piersiach mam delikatne, bo rzadziej je smarowałam.

Gość gość
ah znowu ten kompleks polskosci, Polki to Polki tamto...

Gość gość
ja używałam pharmaceris foliacti , ale potem przerzuciłam się na perfekta z rossmana. kupiła tez raz babedreem , bo podobno najmniej chemii. jednak dla mnie najlepsza perfekta, bo latwo rozsmarowac i dobrze sienwchłania. natomiast babedreem ciężko rozsmarowac trzeba raczej wklepać. jak juz sie to zrobi to brzuch dobrze nawilżony i było ok.

Gość gość
olejek arganowy około 24 zł super

Gość gość
Ja używałam ziajki właśnie od tego 4 miesiąca i musteli. I niestety mam rozstępy, ale dlatego, że przed ciążą ważyłam 42 kg, przy wzroście 160 cm. Byłam straszną chudziną i nie mogłam przytyć wcześniej. Jakoś nie wyobrażam sobie kobiety z wielkim brzuchem i nogami jak patyki. Po ciąży moja waga się waha od 48 do 50 kg. I dobrze mi z tym. Rozmiar mam 36 nie jestem jakaś tam spasła. Rozstępy prawie zniknęły z brzucha. Zostały na biodrach i pośladkach. To raczej nie było uniknione. :) Chodzi mi o to, że one bledną i jak mam teraz troche opalone ciało (też mam problem ze swoją bladą karnacją) to ich prawie nie widać. Jak tak mocno naciągnę skórę, a tak przed lustrem to nie. Dodam, że jestem 8 miesięcy po porodzie !

Gość gość
Bio Oil najlepszy :)

Gość gość
zgadzam się, najlepszy jest bio-oil, już moja mama go stosowała i u mnie się też sprawdził, stary dobry i wypróbowany preparat