Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy tak się zachowuje osoba z depresją?

Polecane posty

Gość gość

- nie ma problemów ze snem - jest w stanie skupić się na domowych czynnościach. przygotowuje obiady, krząta się po kuchni. - sprząta ale: nawet na krótkim spacerze twierdzi, że jest już zmęczona i chce usiąść. najlepiej by nie wychodziła z domu. wiem, że zadaję głupie pytanie, ale to dla mnie ważne. proszę o pomoc.

Gość gość
to ja chyba też mam depresję, ciagle jestem zmęczona

Za mało szczegółów. Zależy jak długo to trwa, czy są dni "lepsze", jak komunikacja i wiele, wiele innych.

Gość gość
od jakichś dwóch tygodni. rozmawia normalnie. większość czasu siedzi na łóżku i nic nie robi. nie wiem, może ja jestem za prosta, ale mi się to z depresją nie kojarzy. też bywam zmęczona, też mi sie nic nie chce. chyba nie można wszystkich gorszych okresów traktować jako stanów depresyjnych?

Gość gość
Moja siostra ma depresje ponad 10 lat a codziennie wstaje idzie do pracy,zajmuje sie domem.i piec razy w tygodniu chodzi do psychoterapeuty

Gość gość
i nadal jej nie pomógł? jak to możliwe?

Wygląda to na zwykłego doła. Nie należy zbyt pochopnie wydawać oceny depresyjnej, bo to naprawdę już jest głęboki stan. Też trzeba przemyśleć, czy były jakieś sytuacje, które mogły tak wpłynąć na osobę. I ciągnąć za język. Gadać, pytać. No takim upierdliwym trochę trzeba być.

Gość hiphop4
a ja tak miałam przy niedoczynności tarczycy. objawy typowo "depresyjne", brak energii, wyjście z domu było mega problemem. czarnowidztwo dotyczące wszystkiego-np. zaplanowanie trasy dozajdu do miejsca oddalonego o 10 km było dla mnie wyzwaniem. Do tego brak koncentracji, apatia na zmiane z wybuchowością....

Gość gość
No wlasnie najlepszy z mozliwych,nawet on siostrze proponowal zmiane ale ona nie chce :(

Gość gość
są różne typy depresji np. takie gdzie okresy wzmożonej aktywności są przeplatane apatią leki to nie wszystko, potrzebna jest także psychoterapia fakt, nie każdy lekarz potrafi dobrze dobrać lek dla pacjenta

Gość gość
Wogole to tylko rodzina wie o jej depresji.ona przed swoimi pracownikami i znajomymi ukrya chorobe i dobrze jej to wychodzi

Gość gość
raczej nerwica,lek przed ludzmi,przestrzenia,nieprzewidywalnym..