Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fhdjks

Książeczka sanepidu - proszę o pomoc kogoś kompetentnego.

Polecane posty

Gość fhdjks

Wyczytałam ze badania na nosicielstwo (salmonella i shigella) robi się raz na całe zycie. Zrobiłam takie badania w 2006 roku. Dostałam książeczkę sanepidu, ale bez jakiegokolwiek wpisu w środku. Czyli mam puściutką książeczkę z moim nazwiskiem i adresem i na trzech osobnych kartkach wyniki badań że jestem zdrowa. Pytanie: gdybym chciała podjąć pracę w miejscu gdzie wymagana jest książeczka sanepidu, czy takie badania są wystarczające? Oczywiście przed rozpoczęciem pracy robi się badania w zakładzie medycyny pracy, to jest oczywiste, ale chodzi mi tylko o książeczkę sanepidu.

Gość lipowa panna
Te wyniki, które masz na kartce powinien Ci wpisać do książeczki lekarz medycyny pracy, wtedy masz wypełnioną książeczkę i możesz ubiegać się o pracę gdzie jest wymagana książeczka. W sanepidzie dają tylko wyniki badań i w Twoim interesie jest pójście do lek med. pracy żeby te Twoje badania zatwierdził :)

Gość gość
musisz iść do lekarza medycyny pracy żeby podstemplował książeczkę, do lekarza med. pracy musisz iść niestety prywatnie, w sumie to dopiero po znalezieniu pracy pracodawca powinien skierować Cię na badania i wtedy lekarz med. pracy podbiłby Ci książeczkę i wystawił zaświadczenie dla zakładu pracy dla państwowej inspekcji pracy ale wiele firm chce żeby już mieć aktualną książeczkę przed podjęciem pracy, jak chcesz mieć aktualną książeczkę musisz iść do lekarza med. pracy, być może będzie kazał Ci zrobić badania krwi, moczu lub rentgen a może zrobi Ci wpis bez tego bo tak czy siak musisz iść prywatnie, taki wpis u lekarza med. pracy ważny jest rok