Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konieckatolicyzmu

Katolicy zwariowali! KONIEC Watykanu !!

Polecane posty

Gość konieckatolicyzmu

Katolicy powariowali, ustanawiaja sobie swietych na prawo i lewo, teraz kolejnego maja papieza :O BO Papież kogos uzdrowił :D :D :D A w Biblii pisało ze nikt nie ma sobie ustalac swietych poza Bogiem ani posrednikow poza Jezusem, ani obrazow, ani figur ani swietych a Katolicy lamia wszystkie bilibjne przykazy :O Paranoja.

Gość casa blanca
A w Biblii pisało ze nikt nie ma sobie ustalac swietych poza Bogiem linka poprosze do tego twierdzenia

Gość konieckatolicyzmu
Linka do Biblii? :D :D Idź do kościoła lub sobie na internecie wpisz biblia on-line to zobaczysz że Bog ludziom mówil że jest Bogiem zazdrosnym i tylko do niego maja sie modlic i ma byc jedynym obiektem kultu

Gość casa blanca
linka do biblii to ja mam ale skoro znalazlas tam takie twierdzenie A w Biblii pisało ze nikt nie ma sobie ustalac swietych poza Bogiem to bardzo prosze o podanie gdzie

Gość konieckatolicyzmu
BYś czytałą to bys wiedziałą 🖐️ Tak samo jak stworzyli sobie cielca i Bóg sie zdenerwował, tak samo katolicy tworza sobie wlasnych swietych do ktorych sie modla a skoro sie modla to nic innego jak politeizm.

Gość casa blanca
idz do SJ, niech cie doszkola :D

ale nauka przeciwna " świętym " to nie tylko ŚJ ale przede wszystkim Biblia . Jak zmarły człowiek moze być świętym ? Świętym jak Bóg ?

Gość konieckatolicyzmu
No Prosze, typowa katoliczka - nie zna biblii to wyzywa od jehowych tych co znaja :D. Smutny ale prawdziwy obraz katolików zaslepionych nieomylnymi dogmatami nieomylnego papieza.

Gość casa blanca
proponuje zeby znajacy biblie podali mi wobec tego linka do twierdzenia od ktorego cie zaczelo... ano nie znam, wy znacie, moze sie czegos naucze

nie możecie zapomnieć o kościele tak jak ja? :) dla mnie kościół nie istnieje, tak samo jak pojęcie grzechu :) żyję jak chce i nie mam problemów :)

Gość konieckatolicyzmu
Ale pytam poraz kolejny, mam ci podac linka do całej Biblii? :D Przeczytaj całą to sie dowiesz. Biblia to nie ksiazka kucharska w ktorej masz wypunktowane poszczegolne etapy pieczenia 🖐️

linka do czego ? że jeden jest tylko święty Bóg ? że nikt nie jest taki jak On ? Że Jezus jest jedynym pośrednikiem pomiędzy Bogiem a ludźmi a nie ludzcy " święci " ?

asula , żyjesz j ka chesz lae twój koniec będzie taki sam jak wszystkich innych :) i mimo , że ty zapomniałaś o grzechach - one nie zapominają o tobie .

Gość casa blanca
jak masz problem ze zrozumieniem slowa pisanego to odpowiadam ci poraz kolejny: linka do biblii to ja mam podaj mi numeracje twierdzenia ktore tu przedstawiasz jako prawde objawiona, a konkretnie tego: nikt nie ma sobie ustalac swietych poza Bogiem

proszę - oto jeden z fragmentów mówiący o tym , że do Boga jest tylko jedna droga - tylko jeden święty ---- (3) Jest to bowiem rzecz dobra i miła w oczach Zbawiciela naszego, Boga, (4) który pragnie, by wszyscy ludzie zostali zbawieni i doszli do poznania prawdy. (5) Albowiem jeden jest Bóg, jeden też pośrednik między Bogiem a ludźmi, człowiek, Chrystus Jezus, (6) który wydał siebie samego na okup za wszystkich jako świadectwo we właściwym czasie. (1 List do Tymoteusza 2:3-7, Biblia Tysiąclecia)

Bóg nie jest własnością kościoła . czasmi nie m a nawet z nim nic wspólnego . A pomartwić sie później mozesz po prostu nie mieć czasu :)

Gość casa blanca
no jakos nie widze zeby to co przytoczylas mialo to samo znaczenie co: nikt nie ma sobie ustalac swietych poza Bogiem jak juz jestesmy przy biblijnych rozwazaniach to tu jest tylko napisane ze jeden jest Bóg, jeden też pośrednik między Bogiem a ludźmi, człowiek, Chrystus Jezus czego KK absolutnie nie podwaza, nawet beatyfikujac ludzi ktorzy swoim zyciem dali swiadectwo

Gość gość
konieckatolicyzmu Katolicy powariowali, ustanawiaja sobie swietych na prawo i lewo, teraz kolejnego maja papieza wnioskuję,że ciebie to nie dotyczy więc jaki masz problem?

" jeden jest pośrednik ...." jeden , nie jeden pośrednik i całe zastępy jego zastępców - jeden . pośrednik bez grzechu , bez brudu , któś kto zwyciężył śmierć. Jak człowiek moze bć święty w takim sensie jak Bóg ?

mało tego , Jezus mówił ,ze ic ,którzy w Niego uwierzą będą robili cuda odobne do tych jaki On robił - ale czy ot znaczy ,ze stana sie przez to tacy jak Jezus - bez grzechu ? (11) Wierzcie Mi, że Ja jestem w Ojcu, a Ojciec we Mnie. Jeżeli zaś nie - wierzcie przynajmniej ze względu na same dzieła. (12) Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: Kto we Mnie wierzy, będzie także dokonywał tych dzieł, których Ja dokonuję, owszem, i większe od tych uczyni, bo Ja idę do Ojca. (Ew. Jana 14:11-12, Biblia Tysiąclecia)

Gość konieckatolicyzmu
Allium, nie ma sie co kłócić i denerwować :) Tylko modlic zeby sie katolicy nawrocili. Ja kiedys tez biblii nei czytałam i wszelkie katolickie dogmaty slepo przyjmowalam.

Gość RPfanatic
Katol= faszysta

Gość gość
Ja kiedys tez biblii nei czytałam i wszelkie katolickie dogmaty slepo przyjmowalam. ---Ja tez..

Gość MasloSmietankowe
konieckatolicyzmu - Jak On moze cialo swoje dawac do jedzenia ;)

Gość gość
Do autora/autorki tematu.Nie "pisało" a "jest napisane" [ o ile w ogóle jest] idiotko/idioto.Naucz się poprawnie pisać po polsku.