Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brać ten ślub czy nie?

Polecane posty

Gość gość

Sama już nie wiem co mam robić. Jestem w ciąży ze swoim partnerem. Właśnie u niego zamieszkałam i teraz zastanawiam się nad podjęciem decyzji o ślubie. Jesteśmy razem, kochamy się i spodziewamy się dziecka, ale problemem jest ślub, bo On już jeden ma za sobą i nie bardzo chciał się "bawić" w drugi ślub ze względu na niezbyt dobre doświadczenia. Nie chcę go przypierać do muru.

Gość gość
?

Gość gość
ile macie lat?

Gość gość
a co to za patologia?;/ przeciez najpierw powinien byc slub a potem dziecko i jeszcze na kocia lape zyja co za ludzie

Gość gość
a po cholere ci ślub? uwazasz, ze bedziesz potem lepsza czy co? zyć mozna razem i bez papierka, naprawde nie rozumiem bab, które na dzwiek slowa "ślub" sie cale trzesa i za wszelka cene do niego daza... zalosne...

Gość gość
Mamy po 30 lat. Interesuje mnie tylko i wyłącznie ślub cywilny. W inny sposób nas w Polsce nie da się zalegalizować prawnie związku, więc proszę nie pieprzyć mi głupoty o "papierku", bo ten papierek jest dość istotny.

Gość gość
jest dziecko wiec slub powinien byc

Gość gość
a w jakiej kwestii ten papierek jest tak istotny? i czemu skoro dziecko to musi być ślub? bo co, inaczej dzieciak upośledzony czy co??

Gość gość
Ale ja w żadnym wypadku nie chcę brać ślubu ze względu na dziecko, ale chciałam przyśpieszyć to wszystko - bo partner wiedział od początku, że dla mnie formalizacja związku jest istotna i będę do tego dążyła o ile chcemy być razem - z racji tego, że niebawem na świat przyjdzie nasze dziecko. Zresztą nie widzi mi się status -samotnie wychowującej. Jemu zależy na tym aby dziecko nosiło jego nazwisko, usilnie chciał, żebym z nim zamieszkała, więc tym bardziej chciałam podjąć jakieś działania w stosunku do ślubu. Sczególnie, że rozmawialiśmy już na ten temat, świadomie podjęliśmy decyzję, że chcemy ślubu, więc tym bardziej nie rozumiem tego jego przeciągania. To znaczy, że ma wątpliwości i wcale nie chce ślubu?

Gość gość
Bo inaczej będę samotną matką w świetle prawa, a mi to nie pasuje.

Gość gość
a to jest az tak istotne, zeby w świetle prawa nie być samotna matka skoro realnie nia nie bedziesz? hm...

Gość gość
dziecko powinno sie wychowywac w normalnej rodzinie gdzie rodzice sa małżeństwem a nie konkubentami

Gość gość
nie bardzo chciał się "bawić" w drugi ślub ze względu na niezbyt dobre doświadczenia. xxxxxxxxxxxx ale w bzykanie chciał się bawić, co???

Gość gość
gość dziecko powinno sie wychowywac w normalnej rodzinie gdzie rodzice sa małżeństwem a nie konkubentami xx a co za róznica? chyba najwazniejsze, zeby dziecko mialo poczucie bezpieczeństwa i milość a to przeciez nie jest zalezne od stanu cywilnego rodziców

Gość gość
nie bardzo chciał się "bawić" w drugi ślub ze względu na niezbyt dobre doświadczenia. xxxxxxxxxxxx ale w bzykanie chciał się bawić, co??? xxx a co ma piernik do wiatraka? ze co, ze niby seks tylko po ślubie?? i moze w dodatku po ciemku, pod koldra i w koszuli, co... :-/

Gość gość
dziecko powinno sie wychowywac w normalnej rodzinie gdzie rodzice sa małżeństwem a nie konkubentami xx a co za róznica? chyba najwazniejsze, zeby dziecko mialo poczucie bezpieczeństwa i milość a to przeciez nie jest zalezne od stanu cywilnego rodziców xxxxxxxxxxxxx jasne!!! w katolickim polskim kraju dziecko zaraz będzie wyzywane od bękartów, matka od dziwek i puszczalskich - to jest to poczucie bezpieczeństwa dla niego, bo tatuś nie chce się "bawić" w ślub???

Gość gość
nie bardzo chciał się "bawić" w drugi ślub ze względu na niezbyt dobre doświadczenia. xxxxxxxxxxxx ale w bzykanie chciał się bawić, co??? xxx a co ma piernik do wiatraka? ze co, ze niby seks tylko po ślubie?? i moze w dodatku po ciemku, pod koldra i w koszuli, co... :-/ xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx nic nie rozumiesz głąbie!!! jak rodzi się dziecko to powstaje rodzina - a on na siłę usiłuje temu zaprzeczyć - przecież zawsze lepiej być wolnym niż podlegać zobowiązaniom - c.h.u.j. z matka i z dzieckiem - on się już raz "zabawił"

Gość gość
No niestety, ale żyjemy w takim, a nie innym kraju, w którym przywiązuje się dużą wagę do stanu cywilnego, więc o poczuciu bezpieczeństwa raczej nie można tutaj mówić.

Gość gość
bierz slub, on naprawdę duzo daje