Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

AFTY-poradźcie, czy mogę tym pozmarować 2 latce

Polecane posty

Gość gość

Witam, zobaczyłam w buzi u córki aftę-to przyczyna bólu i niejedzenia, a dopiero jak zasnęła mogę zrobić przegląd- ale nie mam niestety nic na to- czy wdg Was mogę posmarować jej rozcieńczonym roztworem DentoSeptu? nasączonym patyczkiem do uszu, aby zaczęło jej się to goić przez noc. To jest preparat ziołowy dla dorosłych do płukania ust w przypadku jakiś ran,zapalenia dziąseł itp-w składzie jest też alkohol, ale ja bym to rozcieńczyła.

Gość gość
Nic sie nie stanie jak na noc posmarujesz. Ja bym nawet nie rozcieńczyła jesli podasz patyczkiem. Tylko tak na spiocha to potraktujesz to dość łagodnie ale na poczatkek a nuż wystarczy. Ja dośc konkretnie pedzluje, troche szczypie ale działa. Mozesz jutro kupic np aftin (niecałe 2zł bez rp). My stosujemy go razem z caridentem/masc ale ona jest na rp została nam od ostatnich powazniejszych stanow przez afty co powstały. Jak się skonczy (carident) a pojawią sie afty tfu tfu to widziałam w reklamach jakąś nowość dezaftin, ale obawiam sie ze skład ma b.podobnt do aftinu, musze poczytać, porównac. Niektórzy stosują też sachol, tantum verde, nawet gencjane. Aha, jak były nawet na migdałkach to prócz leków od pediatry - antyb. nynastyna (czy nystatyna, nie pamietam dokładnie) psikalam też hascoseptem.

Gość gość
aftin jest dobry,ale kupię go jutro, bo u nas pozamykane już apteki,a nie mam nic pod ręką poza tym .