Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agawa_Agawa

Bebilot Pepti - smaczny? Czy 2-latek przejdzie z Enfamilu na bebilon Pepti?

Polecane posty

Gość Agawa_Agawa

Witam! Czy ktoś miał podobnie, że dziecku już ponad 2 letniemu trzeba było zmienić mleko? Przeprowadziłam 2-krotnie eksperyment i wyszło mi, ze małemy przestało służyć to mleko. Lekarka zasugerowała zastąpić je Peptamenen Junior, bo - jak stwierdziła - na bebilon Pepti pewnie już się nei przerzuci bo jest gorzkawy. Niestety okazało sie, że Peptamen Junior jest potwornie drogi i się zastanawiam, czy jednak nie spróbowac z Bebilonem Pepti. Do mam, które go stosują - czy faktycznie jest niesmaczny? Czy był problem, aby dziecko zaakceptowało to mleko? Czy ktoraś z Was też tak miała, że dziecku przyzwyczajonemu do innego mleka zmieniałyście na Bebilon pepti?

Gość gość
nikt nie uzywa Bebilonu Pepti 2?

Gość torretta
Moja szwagierka go miała i dala mi kiedyś powąchać jak dla mnie to śmierdzi jak pasza a jej mały tego pic nie chciał.

Gość gość
Niesmaczny to jest nutramigen...

Gość gość
co się dzieję że dziecko musi przejśc na bebilon pepti?

Gość gość
Lekarka zasugerowała zmianę mleka na takie, które nei ma białka krowiego. Synek nei przybiera na wadze już od wielu miesięcy. Rośnie, chociaż ogólnei jest drobny, ale waga stoi w miejscu. Ma prawie 2,5 roku i mierzy 87 cm i waży ok. 10,5 kg juz od bardzo długiego czasu. Miał podstawowe badana krwi, moczu, kału na pasożyty, TSH - i wszystko OK. Zasugerowałam lekarce, że moze jedzenie "przelatuje" przez niego, ponieważ zawsze robił ok. 2 - 4 stolców dziennie (a czasem nawet 6) o od kilku miesięcy są to często stolce luźne. Wysłano nas do gastroenterologa- i tam kolejne badania. Ma nieco podwyższony wskaźnik jakiś przeciwciał (IgG czy jakoś tak) i powstała kwestia, że może ma celiakię (nietolerancję glutenu) - ale to tylko podejrzenie. Mam się umówić na gastroskopię, ale w międzyczasie lekarka kazała sprawdzić, czy to nie przypadkiem uczulenie na mleko krowie i odstawię lub chociaż zminimalisować podawanie mleka (jesteśmy na Enfamilu) i własnie zasugerowała Peptamen Junior, chociaż wspinała także o Bebilonie Pepti. Ani jednego, ani drugiego jeszcze nie kupiłam, ale póki co okresowo nie podaję Enfamilu, a zamiast niego mały pije napoje na bazie mleka sojowego i ryżowego 9z kartoników) - i faktycznie w dni, kiedy nie podaję mu Enfamilu, jest 1 stolec dziennie - na ogół normalny, choć luźne takze się zdarzały. Dlatego stwierdzam, ze to może alergia na mleko krowie. Dodam jednak, że oprócz luźnych stolców i nie przybierania na wadze synek nie ma żadnych innych objawów alergii - żadnej wysypki, śpi dobrze, apetyt dopisuje, nie wydaje mi się, aby go brzuszek bolał (nie mówi jeszcze co prawda za bardzo, ale nie widzę żadnych oznak mogących świadczyć o bólu brzucha).

Gość Teranova
zapraszam na bloga www.mama365.pl :)

Gość gość
My mielismy Pepti 1, tylko 1 opakowanie, bo synek darł się w niebogłosy po nim :bebilon / My zienialismy 6 razy mleko w ciągu 5 miesięcy...Nutramigen był ok, teraz Bebilon Comfort

Gość gość
ja bym w ogóle przestała dawać mleko,.. mój 1,5 roczniak już mleka żadnego nie pił - dawaj mu jogurty są najmniej uczulające z pośród mlecznych rzeczy - ja bym w ogóle odstawiła mleko - i koniecznie dawaj jakiś probiotyk - dicoflor 30 linex baby a najlepiej latopic.