Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dieta kobiety w ciąży - pytanie

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, mam pytanie do kobiet które ciążę mają za sobą jak i tych w ciąży Jak jest z kalorycznością posiłków w ciągu dnia w 1 trymestrze ciąży (?) ile powinna wynosić, słyszałam że powinnam zwiększyć ją o 300 kcal, co daje 2300 kcal dziennie... Od stycznia stosowałam dietę 1500/1600 kcal, nieco ruchu i w 5 miesięcy schudłam 18 kg, i tak myślę za bardzo ta "dieta" 1500 kcal weszła mi w krew, gdyż ja nie umiem już jeść więcej, jem smacznie i zdrowo i chudnę w ciąży kolejne - 6 kg (wymioty, nudności) w domu wojna że ja znów się odchudzam - nie odchudzam się nudności i wymioty 3 dni temu ustąpiły mam nadzieję że bezpowrotnie i powróciłam do normalnego jedzenia, nadal liczę kcal, i dziennie wychodzi mi 1500 - max 1800 kcal jak pozwolę sobie na kawał ciasta drożdżowego, co zdarza się raz na miesiąc I teraz kończąc 1 trymestr wyglądam najszczuplej jak kiedykolwiek wyglądałam... Wiem że muszę jeść dużo warzyw i owoców, jem, jem chude mięso - kurczak, indyk, cielęcina Ale wychodzi mi tych kcal do 1500 kcal dziennie W domu mąż i mama prawdziwe wojenki mi urządzają, nie będę jeść przez siłę... Czy Wy liczyłyście jakoś kalorie, jadłyście mało, dużo, miałyście apetyt?

Gość gość
a ile wazysz i ile masz wzrostu?

Gość gość
mam 165 cm, ważę 56 kg