Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak szefowie zareagowali na wiesc o waszej ciąży?

Polecane posty

Gość gość

bo ja szłam do szefowej z biciem serca i zdenerwowaniem a gdy powiedziałam, że "jestem w ciąży" to szefowa mnie mnie wyściskała, zaczeła sie głośno śmiać jaka to wspaniała nowina i że "w końcu, stara juz jesteś ( 30 lat ) ile można czekać na dziecko" i jeszcze dostałam większa premie na koniec miesiąca hehe. Ale pamiętam w poprzedniej pracy gdy kolezanka, która starała sie 4 lata o dziecko zaszła w końcu w upragnioną ciążę to kierowniczka była dla niej bardzo niemiła. A ta koleżanka pracowała tam już 8 lat i tylko raz chorobowe wzięła w tym czasie. Jak to było u was?

Gość po Radzic ci?
moja ciaze mieli w pompie :classic_cool:

Gość gość
Ja jestem w 7 tyg ciąży. W tamtym tygodniu poszłam do szefa dać L4, a ten pogadamyratulował i był mega wściekły, bo przecież jesteśmy w czasie najważniejszego projektu jakto mi kolega powiedział. Fakt że zostawiam go na lodzie.

Gość gość
A ja mam to w d***e. Od 6 tyg siedzę sobie na L4 i to oni mają problem z projektem nie ja.

Gość gość
Po gratulował miało być*

Gość annana
13.24 ciąża jest zagrożona czy coś ? Źle się czujesz?

Gość gość
Nie ciąża nie jest zagrożona, czuje się świetnie. Ale po co mam się męczyć skoro mogę siedzieć w domu przez 8 miesiecy mieć kasę i później jeszcze rok.

Gość gość
w 7 tyugodniu poszłas z wrednym usmiechem zaniesc mu l4 to czego sie spodziewałaś leniu śmierdzący , firma ma projekt a ty jak reszta marnej polczyny l4 na początku ciązy! w innych krajch to nie do pomyslenia tylko nasze rodaczki d*podajki mysla ze ciąza to choroba , zycze ci zebyś wyleciała na zbity ryj z tej pracy

Gość gość
ja tez nie rozumiem kobiet, ktore mają lekka pracę , dobrze się czuja a ida na zwolnienie. Ja akurat od 6 t.c. czułam się fatalnie, nie dałabym rady pracować ale przede wszystkim mam pracę, w której dużo sie dzwiga i cały czas się jest na nogach. Szef sam powiedział, że mam iśc na zwolnienie bo gdyby cos się stało to by miał wyrzuty sumienia.

Gość gość
Firma wiecznie ma jakieś projekty. Fakt że teraz jest gorący okres. On sam jedzie na miesiąc miodowy na cały sierpień w ciepłe kraje i zostawia firmę.

Gość gość
Nawet na ślub nie zaprosił wszystkich. Bo z firmy idzie tylko 15 osób.

Gość gość
Jego miesiąc ma nie być a ja mam się męczyć. Sorry ale ja dziękuje za takie coś. On będzie się ze swoją żona wylegiwał przez miesiąc w ciepłych krajach, a ja mam na niego pracować. Bhy w d***e mam taki układ.

Ja mieszkam w uk i tutaj nie ma zwolnien lekarskich tzn sa ale jak cos bardzo zlego sie dzieje i sa prawie bezplatne tzn. nie utrzymasz sie za to co dostaniesz. Dziewczyny z cukrzyca, wymiotami, bolami glowy itd pracuja normalnie to nie jest przeciwskazanie. Pracuje sie do samego konca i powiem ci, ze nie widze w tym problemow. Ja nie czulam sie swietnie ale zawsze moglam usiasc w pracy albo zwolnic sie do domu jesli bylo bardzo zle. Jesli nie ma przeciwskazan to nie rozumiem czemu macie nie pracowac?

dodam jeszcze, ze tutaj nie ma ciaz zagrozonych. tzn nie mowia ci o tym, nie daja tabletek na podtrzymanie. I jakos dziewczyny rodza normalnie dzieci..

Gość szef powinien wyrzucić Cię na
zbity pysk j****y pasożycie z godz 13;25!!!!!!!!!!!!!!!! przez takie suki jak ty pracodawcy boją się zatrudniać nas, kobiet w wieku rozrodczym i z dziecmi!!!!! dbasz tylko o własną leniwą d**ę!!!!!!!!!!!!!!!!!! co innego gdyby ciąża była zagrożona a co innego z lenistwa iść na l4 ty pasożycie

Gość gość
Moja kierowniczka powiedziała, że jakim prawem zaszłam w ciąże skoro nie powiedziałąm jej, że planuje?? ! Ja zawsze myślałam, że takie rzeczy omawia się z mężem a nie z obcą babą, ale jak widać, niektóre chcą nawet do łóżka zaglądać :)

Gość gość
A uważacie za fer jeśli my charujemy, uganiamy się z projektami, bo szef wyjechał sobie na miesiąc miodowy i nie ma z nim kontaktu ? Nosz kuzwa założył firmę to powinien na d***e siedzieć i zażądać nią.

Gość ta od l4 w 7 tyg ciąży
W tamtym roku wyjechał na 2 tyg na wczasy i zero kontaktu z nim. Pojechał z dziewczyną, wrócił z narzeczoną, a pierścionek musiał być na bank bardzo drogi i kto na to zapracował no oczywiście że my. Na jego nową fure kto zapracować no oczywiście że my.

Gość to zaloz leniu sama firme
jak tak zazdroscisz i pozatrudniaj takie jelopy leniwe jak ty:O I jezdzij sobie na miesiace miodowe idiotko. On na to pracowal, jak tak zazdroscisz to skoncz lezec brzucem do gory i pasc d*pe tylko tez zaloz firme. Znalam podobna artystke do ciebie, naslalam na leniwca kontrole i musiala grubaska oddac kase, ktora kradla:D Oczywiscie tobie tez zlodziejko tego zycze:) Mam nadzieje, ze ktos zyczliwy zadba o to by twoja tlusta d**a troche sie potrzesla ze strachu. O powrocie do pracy zapomniej, bo nikt takich zlodzieji nie chce u siebie, mam nadzieje, ze cie wyjebia i bedziesz jeszcze plakac.

nosz k***a tepa zlodziejko tak mu zazdroscisz to na co czekasz? Oderwij sie od kafe i zacznij zarabiac zakladajac swoja firme i zatrudniajac ludzi. Ale pewnie panisko by chcialo by za nic robienie jej placic. Masakra i taka patologia sie rozmnaza:O Dzieciak pewnie tez wyrosnie na lenia i oszusta po rodzicach.

Nie jestem zazdrosna. On ma 29 lat, a już ludzie na niego pracują. Słyszałam że kupili mieszkanie w najdroższej dzielnicy miasta i że niby bez kredytu ktoś to w firmie mówił.

Gość gość
jakas idiotka z Ciebie - ta zbulwersowana, ze szef wyjeżdża na miesiąc miodowy. to jest Twój SZEF! on ma prawo wyjeżdżać kiedy chce i na ile chce, a ty jesteś jego pracownikiem i on ci płaci za pracę. A Ty po nim jedziesz, że on sobie wyjeżdża i to z jakiej rajci. Jejku jaka idiotka z Ciebie. Załóż własną firmę i też sobie wyjeżdżaj kiedy będziesz chciała.

Przez ostatni miesiąc więcej go w firmie nie było niż był a jego wytłumaczenie to takie, że ślub za miesiąc i wszystko dopinają. No a my bez ulgi siedzieliśmy i robiliśmy na ten ślub.

Z urlopmi u nas problem, bo on najpierw pozwala wybierać termin rodziną z dziećmi, a później osobą bez dzieci

Gość gość
U mnie w pracy totalna zlewka bo w zakładzie robi 400 osob więc ktoś mnie zawsze zastąpi. Mi było trochę szkoda odchodzić na L4, bo dopiero dostałam upragniony awans i pracowalam z super ludźmi w fajnych warunkach. Lekarz jednak odradził dalszą pracę ze względu na dojazdy (1,5 godz busem bez przystanków w jedną stronę). Teraz nie żałuję bo "mój" bus miał wypadek 2 tygodnie po tym jak odeszłam. Kilka osób było poważnie poszkodowanych.

hahaha jestes zazdrosna, ze az cie trafia:D Pytam sie zlodzieju dlaczego sama firmy nie zlaozysz, nie zatrudnisz ludzi i nie pojedziesz sobie na miesiac wakacji? Przeciez tez mozesz zyc jak on. No, ale ty wolisz lezec z brzuchem i tlusta d**a i czekac az ci dadza za darmo, bo ty wielka madonna raczylas zajsc w ciaze wiec klekajcie narody!:O Oswiece cie: nikogo twoj brzuch i twoja ciaza nie obchodzi, czy ja dnosisz czy nie i tak bedziesz leniwym zlodziejem. Trzymam kciuki zeby ktos cie p*********i:) szkoda, ze nie pracuje z toba.

Gość gość
Widze tepaku z l4 w 7 tyg ze I tak nie rozumiesz co staramy ci sie wytlumaczyc, czujesz sie dobrze a nie lazisz do pracy, ktos ci placi za siedzenie w domu. Jestes leniem I zlodziejem.Na zachodzie by to nie przeszlo. dziekuje.

Gość Panią z L4 w 7 tygodniu
rzeczywiście ten szef w*****e pod byle pretekstem, jak tylko wróci. Nie jestem fanką polskich prywaciarzy (gdyby prawo pozwalało mieć niewolników, to by mieli, znamy to, znamy). Ale 7 tydzieć przy pracy siedzącej, to jest już tak na bezczela, że sama bym taką wywaliła przy pierwszej okazji.

Gość Panią z L4 w 7 tygodniu
Poza tym nie życzę tego, ale w pierwszym trymestrze mówić o ciąży i rzucać zwolnieniem.... Proponuję poczytać statystyki poronień. Jeszcze może ze łzami do roboty wrócić za chwilę, a tu ani dzidzi, ani roboty nie będzie, bywa i tak niestety.

Nie wywali mnie. Jak zrobił szkolenie to kiedy spytałam się czy mogę jechać z osobą towarzyszącą to on powiedział że absolutnie, a on przyjechał ze swoją narzeczoną. Ona ufundowała sobie masaże, spa. I to wszystko co jest w Gołębiewski.