Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

liceum plastyczne -zmiana szkoły

Polecane posty

Gość gość

Od 2 lat uczęszczam do technikum fryzjerskiego,ale to nie moja bajka jest jednak,teraz jestem pewna ze chce zmienić szkole. Znalazłam liceum plastyczne równie 4 letnie,ale chciałabym iść tam od 3 klasy już... Orietuje sie ktos?

Gość gość
Wątpię byś mogła, to jest bardziej technikum, nie nadrobisz za chiny przedmiotów plastycznych

Gość gość
W mojej szkole miałam przedmioty plastyczne też,jakbym poprzynosiła rysunki ? Ktoś się przepisywał tak? rok niżej ma już zupełnie inny program nauczania...

Gość patykiem pisane
sa tacy co za koree nadrobili rosyjski :D zarty na boczek idz do liceum i zapytaj

Gość gość
Wybieram się w środę,ale chce sprawdzić czy mam co sobie robić nadzieję.. Bo jak mam iść od pierwszej klasy,to mam 2 lata w plecy...

Gość gość
Ja się nie przepisywałam, ale wiele lat temu chodziłam do liceum plastycznego. Połowa przedmiotów to: rysunek, malarstwo, kompozycja, rzeźba, rysunek techniczny, rysunek zawodowy, historia sztuki, liternictwo oraz oczywiście grafika komputerowa. Tak więc to, że przyniesiesz jakieś rysunki, nic nie da. Może mogłabyś robić 2 lata w rok, no ale nie wiem. Nie wiem, jak by się dało pogodzić to, byś mogła chodzić na zajęcia plastyczne. Wy w technikum fryzjerskim pewnie też macie jakieś takie zajęcia. Czy ktos z normalnego liceum mógłby pójść od razu do 3 klasy u Was, jeśli by poprzynosił zdjęcia fryzur zrobionych siostrze?

Gość gość
Aha, zapomniałam jeszcze o fotografii. Też obowiązkowy przedmiot. Tak więc miałabyś kupę do nadrabiania. Może jeszcze jakichś przedmiotów obowiązkowych nie pamiętam :D

Gość gość
No właśnie wątpię,pewnie by mnie dali do pierwszej klasy... Dość spoko macie tych przedmiotów.... Więc straciłam nadzieję,ale pójdę tam ,nic nie stracę jak spytam... A nie wiesz może czy są szkoły plastyczne dla dorosłych?

Gość gość
Strasznie dużo,we wakacje nie nadrobie za chiny..

Gość gość
Pewnie że są, są studia plastyczne typu Akademia Sztuk Plastycznych (teraz chyba zmienili nazwę) - mówią że łatwiej się tam dostać nie kończąc liceum plastycznego (na niektóre zajęcia można chodzić zaocznie). Oraz jakieś studium, nie pamiętam nazw, związane ze sztuką na uniwersytecie

Gość gość
*Akademia Sztuk Pięknych Poza tym w domach kultury są też kółka zainteresowań - malarskie, garncarskie co Cię tam interesuje

Gość gość
dadza cie od pierwszej bo jest nowy tok nauczania. i jak ktos nie zda czy chce sie przepisac cofa sie do 1 klasy nawet gdy jest w 3.kicha

Gość gość
Czyli nie mam szans... A po technikum fryzjerskim dostanę się na te studia plastyczne ? Co musiałabym zdawac na maturze?

Gość gość
Nie wiem czy się dostaniesz, nie jestem wróżką. Na pewno musiałabyś iść na jakieś kursy i dużo rysować i malować. Wydaje m się że na niektóre zaoczne kierunki nie ma egzaminów.

Gość gość
No to wiadome, dzięki za informacje ;)