Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Confuseddd

Związek a relacje w rodzinie

Polecane posty

Gość Confuseddd

Pomóżcie, bo tracę siły :( Chodzi o to, iż od dwóch tygodni moja mama uparcie naciska, iż nie życzy sobie abym była z moim chłopakiem. Dlaczego? Zaczęło się od drobnej sprzeczki między nami, kiedy to po złości (znów) zakazała spotkań w moim, albo jej, domu. Powiedziałam sobie dobrze, niech tak zostanie. Niejednokrotnie padały te słwoa z jej ust. Jednak sprawa nie ma końca po dzień dzisiejszy, gdyż....mój chłopak jest chory i o tym wiedziała wyłącznie moja mama. Teraz zabrani mi z nim być, kiedy to stwierdziła, że nie chce takiego 'chorowitka' dla swojej córki. Boże... jak dużo by tutaj pisać... temat jest tak rozległy, że sama nie wiem co ująć :( 2 tyg temu, przy naszej kłótni, obraziła mnie i to ostro. Pożaliłam się mojemu TŻ, ponieważ byłam w rozpaczy. Jednak nie mam zwyczaju częstować go takimi rzeczami, gdyż matka uczyła mnie, żeby sprawy rodzinne pozostawiać w rodzinie. Lecz robiła to z przesadą i na szczęście zdrowe podejście w życiu wynoszę chyba sama od siebie, ucząc się życia i nabierając doświadczenia. Chłopak mój, obraził więc moją mamę tym samym stwierdzeniem, jakim ona poczęstowała mnie - po czym przeprosił. I nie było tematu, gdyż sprawa miała inny obrót. Moja mama natomiast pozwoliła sobie grzebać w moim komputerze i wyczytała te rozmowę, zarzuciła mi, że mówię mu wszystko, a słowo- jakie użył wobec niej, uważa za definitywny koniec i zarzeka się, że zrobi wszystko bylebym tylko z nim nie była. Mało tego, że pozwoliła sobie na naruszenie mojej prywatności, mnie obrażała, jak tylko jej odpowiadało, mojego chłopaka również, to do tego wszystkiego ingeruje w moje życie w takim stopniu, że jest to nie do opisania... To tylko namiastka tego wszystkiego. Ja nie chcę zostawiać, ponieważ go kocham. To nie jest przelotny romans ani związek z krótkim stażem. Jednak boję się, że siądzie mi psychika od tej całej sytuacji, jaką mam w domu i odpuszczę. Racja mojej mamy będzie wtedy na wierzchu, a tego już na pewno nie chcę, mimo,że w głębi duszy wiem, że chce dla mnie najlepiej. Ale jakim kosztem... Co ja mam robić? Studiuję, jestem na utrzymaniu rodziców. Mimo to, tata nie potrafi wpłynąć na mamę i rozwiązać konfliktu. Co mam robić, pomóżcie :(

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować