Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skad bierzecie kase na takie reczy jak remont ...????

Polecane posty

Gość gość

ALBO KUPNO NOWYM MEBLI sprzetu do domu.?

Gość gość
z oszczędności

Gość ajjj boje się.
ja dostaję, od rodziców, od rodziny z zagranicy itd....

Gość gość
ale z czego oszczedzac jak sie ma na 3 osoby zalewdie 3000zł.

Gość gość
Ja sprzedaję grunt raz w roku.

Gość gość
z tych 3000tys też się da oszczędzić.Z mężem mamy razem 5tys. z czego 3tys.odkładam,nie żyjemy biednie,ale nie wydajemy kasy na prawo i lewo

Gość gość
Kazdy ma inne zarobki poco zadawac tak tepe pytania.Nie jestesmy rowni,jedni maja lepiej drudzy gorzej.Jednym pomagaja rodzice,inni sa wstanie zarobic na swoje przyjemnosci i remonty a jeszcze inni zyja w biedzie nie od dzis tak jest i to jest zycie.Jedne zachodza w ciaze na zawolanie inne sa bezplodne ,sa ludzie biedni i zdrowi a sa bogaci i smiertelnie chorzy,albo naodwrot.I sa szczesciaze co maja i szczescie i zdrowie i pieniadze i milosc.

Gość gość
ja nie chce zadnych kredytow.

Gość gość
ro musisz oszczędzać,nikomu z nieba nie spada!

Gość gość
a mnie az nosi ze niestac nas na nic. ani na kupnoo nowych mebli ani na malowanie. te 3000zl idzie na biezaco. oplaty i jedzenie.

Gość gość
a ile masz opłat?

Gość gość
niby malo. 350czynsz 80 gaz. 250 przedszkole ok.250 prad na 2 miesiace. 100 tv. tel.100zł. 60zł woda. Ok.1200zł na miesiac.

Gość gość
spróbuj robić tak,że po opłaceniu rachunków odłóż 500zł na bok reszte podziel na cztery tygodnie i staraj sie nie przekroczyć tej kwoty:)

Gość gościówa :P
Normalnie, z wypłaty, nie wyobrażam sobie przejadać wszystkiego. Jeśli chodzi o remonty to mam łatwiej bo mąż pracuje w wykończeniówce i niemal wszystko potrafi zrobić sam więc wystarczy kupić materiały, farbę. Jeżeli chodzi o meble to różnie, gotówka, raty, duże sklepy mają często raty 0%. Żyjemy z jednej wypłaty - mojej, męża idzie na odłożenie, wakacje i extra wydatki.

Gość gość
robilam tak ale zawsze wypadnie cos nie przewidzianego. a tu leki dla corki a tu nowe buty a tu wyjazd do tesciow i kasa odlozona sie rozplywa.

Gość gość
ja na leki mam osobną kupke wydatków obowiązkowych 100zl miesięcznie:) syn nam mało choruje także po roku z tej kupki mam już 800zl:) wyjazd do teściów nie jest czymś nagłym można się obejść.A ciuchy i buty kupuje z budzetu "jedzeniowego"

Gość gość
to ile macie kasy razem.? ile oplat ile wydaecie na jedzenie na ubrania chemia- co potrzeba i ile odkladacie?

Gość gość
No ale nie macie na koncie jakiegoś zabezpieczenia,czegoś na niespodziewane wydatki???Przecież zawsze coś wypadnie.I co wtedy?Skąd bierzecie? Ja nie mówię o jakiś kolosalnych sumach. Za co jeździcie na wakacje?Skoro nic nie potrafisz odłożyć...

Gość gość
moj tata pracuje za granica juz 5 lat w tym roku zrobili remont mieszknia 40 tys zl koszt plus nowe auto z salonu 57 tys jak ktos pracuje to ma nie zadawaj glupich pytan

Gość gość
nie mamy zadncyh oszczednosci. zyjemy na bierzaco.

Gość gość
swoją drogą marne macie te pensje,że wyciągacie tylko tyle:(

Gość gościówa :P
Czyli pracuje tylko mąż? Czy to obie wasze wypłaty?

Gość gość
maz ma 1700zł ja mam 1300zł.

Gość jeden remont, pierwsze meble
My z oszczędności. Skąd je mamy? Z pracy :) Remont na razie tylko jeden robiliśmy-jak się wprowadziliśmy 5lat temu. Kolejnego robić nie będziemy,bo zaczynamy budowę i jak skończymy to sprzedamy mieszkanie :) Meble mamy te które kupiliśmy po remoncie-też drugich kupować nie planujemy bo sprzedamy mieszkanie z meblami.

Gość gość
Kradniemy

Gość gość
w tym tyg. poleci 200zł po jedziemy do tesciow na imieniny, ostatnio kupilam leki dla corki 70zł. i zawsze cos.

Gość gość
Ja nie rozumiem jak można nie mieć żadnych oszczędności... już nie chodzi o remonty,wakacje czy super zakupy.Przecież naprawdę czasami może się coś złego wydarzyć.Dlaczego nie odkładacie kompletnie nic?Żyjecie z dnia na dzień nie myśląc o przyszłości.Dla mnie to dziecinne podejście. Piszę do autorki. I nie chciałam Cię w żaden sposób urazić:)