Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Æðelgast

Widzieliście kolejkę liniową, którą stawiają obok wrocławskiej polibudy?

Polecane posty

Gość Beruthiel
Czasem się zastanawiam, czy warto byłoby nauczyć się języka rosyjskiego, patrząc na czasy, w których dane nam było żyć.

Gość Beruthiel
Myślałam, żeby tak na wszelki wypadek nauczyć się języka rosyjskiego na poziomie podstawowym. A Ty, uczysz się jakiegoś języka?

Zrobiłem przerwę. Poznałem angielski i niemiecki jako tako. Potem zainteresowałem się trochę greką i łaciną, bo przypadkowo zostałem posiadaczem starych podręczników do tego. Ponadto chciałem się uczyć anglosaskiego, bo mi się podoba i sanskrytu, bo to odwieczny aryjski język...

Gość Beruthiel
Może w Anglieskich starych bibliotekach lub w bibliotece narodowej znajdziesz książki w anglosaskim? Może masz jakiegoś znajomego, który może Ci skserować fragmenty tych pism?

W internecie jest tego pełno i całkiem wystarczy... Ale to nieprzydatne dzisiaj... Teraz warto stawiać na angielski, niemiecki, francuski, hiszpański... Ale np. francuski jest zbyt obcy dla mnie i nie umiałbym się go nauczyć...

Gość Beruthiel
Według mnie niemiecki jest trudniejszy od francuskiego.

. . . ?! Bzdura. Fracuski ma powaloną fonetykę. Niemiecki jest trudniejszy od angielskiego, z tego względy, że w polskim, jak w angielskim, masa słów pochodzi z łaciny. W niemieckim tego nie ma . . . Niemiecki po prostu ma swoje słownictwo i dla tego jest trudniejszy do zapamiętania. Do tego śłowa tworzone z poszczególnych członów...

Gość Beruthiel
Czyżbyś był aż tak zakochany w swej Jedynej, że aż seplenisz? hihi :-D