Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanaasytuacja

Jak zmienić swoje życie? Mialam wszystko nie mam nic

Polecane posty

Gość zalamanaasytuacja

Mam 22 lata , pół roku temu wróciłam z 4 letniego pobytu w szwecji. Byłam tam dzięki chłopakowi , który znał szwedzki , teraz nie mam jak i po co tam wracać. Rozstałam się z nim przez jego zdrady , wróciłam do Polski. I każdego dnia płaczę. Pół roku chodzenia za pracą i nic bo nie pracowałam w Polsce. Mieszkam z mamą i bratem w jednopokojowym mieszkaniu.Na moim osiedlu tylko przemoc , chamstwo i pijaństwo a normalne koleżanki chodzą do kina , barów itp , ja nie mam nawet na wodę z kiosku jak jest gorąco. Odkładałam na laptopa , samochód , prawko. Nie mam już nic.Moja mama pracuje ale ja nie chce byc pasozytem , wiec sprzedaje czasem swoje rzeczy na ktore tak dlugo i ciezko pracowalam. Czuję , że jestem na dnie. Zadaję się z osobami , które nic sobą nie reprezentują . Młodzi ludzie ciągle leżą pijani przed klatką albo zataczają sie obrzygani przed blokiem wyzywajac wszystkich wkolo. Nigdy taka nie byłam , nie cce byc jak oni! ale nie zostalo mi juz nic i czuje ze moje zycie sie skonczylo. Przepraszam nie mam po prostu komu się wyżalić....

Gość gość
idz do jakiegos biura posrednictwa rpacy, wyjedz za granice i bedziesz miala spokoj

Gość Lisie Pole
zawsze mozesz znalezc jakiegos napalonego sponsora.. :classic_cool:

Gość zalamanaasytuacja
Chodzę co miesiąc do urzedu pracy , byłam na 6 stażach na żaden mnie nie przyjęli bo nie mam doświadczenia! Skonczylam lo ogolnokształcące a pracowałam tylko w szwecji w firmie sprzątajacej biura więc teoretycznie nigdzie nie pracowałam. Za granicę nie mam do kogo , a pozatym nie mam nawet na bilet. Ostatnio tak naciagneli mnie w pracy akwizytora że mama musiala mi ''pożyczyć'' 400 zł .

Gość zalamanaasytuacja
Mam chłopaka , pracuje ale zarabia grosze . Nigdy razem nie zamieszkamy bo jak? On skończył podstawowe bo jego rodzice sie nim nie interesowali. Nagorsze jest to , że z poprzednim chłopakiem starałam się o dziecko ale je straciłam. Mieliśmy znów spróbować , mam bardzo silny instynkt macierzyński , jeszcze ta strata. A teraz nie ma jakichkolwiek szans na dziecko i po prostu nie chce już żyć:(

moim zdaniem niepotrzebnie wracałaś z tej Szwecji, nie musiałaś tkwić w takim związku, mogłaś zacząć żyć sama... ciężko mi uwierzyć ze 4 lata pracowałaś jako sprzątaczka, w trakcie pobytu nie dokształcałaś się? nie chodziłaś na kursy? nie wiem też o czym myślałaś wracając do PL, że tutaj będzie sielanka?

Gość gość
Przez 4 lata w Szwecji nie odłożyłaś na j***ną wodę czy bilet, teraz jęczysz, dziecko jeszcze chcesz, jesteś upośledzona? 😠

Gość zalamanaasytuacja
Zdecydowaliśmy , że tam ułożymy sobie życie , to było zaraz przed moim powrotem i wtedy poszłam na kurs szwedzkiego , miałam dostać jeszcze lepszą pracę, skonczylam pierwszy szybki etap i wszystko się skończyło.Jeden etap niewiele dał , bo było 6 planowałam skończyć kurs.. Wcześniej nie miałam czasu bo pracowałam na czarno calymi dniami. Tam żyje się bardzo drogo , mieliśmy duze mieszkanie trzeba bylo zaplacic , auta , wakacje nie myślałam że kiedyś wrócę a jednak . Teraz zostaje mi tu zgnić. Pęka mi serce jak myślę o sprzedanych rzeczach a kasę przeznaczyłam na nic nie warte kursy . Pęka mi serce jak widzę matki z dziećmi , szczęśliwe pary . Też miałam tak żyć a teraz mam ochote skoczyc z okna;(

nie przesadzaj z tym, że jest aż tak drogo w innych krajach, wiem że ludzie pracujący w fabrykach potrafią odkładać, chodzić na kursy itp. trzeba jednak umiejętnie posługiwać się pieniędzmi, a nie wydawać wszystko co do ostatniego grosza... jest coś takiego jak oszczędzanie! nie rozumiem cię, to jest nie odpowiedzialne.... pretensje możesz mieć sama do siebie i to wszystko...

Gość gość
Poszukaj jakiejs agencji posrednictwa pracy i sproboj jescze raz wyjechac za granice. Np. jako opiekunka do dzieci zarobisz grosze ale zawsze cos i bedziesz miala czas na nauke jezyka albo rozejzec sie za praca na miejscu. Pozatym sa strony internetowe na ktorych mozna sie zarejestrowac jako opiekunka do dzieci i rodzina za granica sama cie znajdzie, ja tak zaczynalam. Pozdrawiam i glowa do gory

Gość kasienia-----
a w jakim mieście mieszkasz? Wiesz co, młoda jesteś, nie masz jeszcze 25lat nawet. Działaj a na pewno cos sobie wychodzisz :)

Gość gość
mam podobnie..dol sraszny ledwo sie trzymam serio,tylko ja wyjezdzam z polski na stale niebawem,zbieram na bilet i nigdy tu nie wroce

Gość gość
Głupia dziwa, ślubu nie mieli, zdradzał ją, a ona starała się o dziecko.... weź spadaj szmato.