Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ala303

Badanie i usuwanie znamion

Polecane posty

Gość Ala303

Mam okropne znamię na brzuchu :( Duże i widoczne. Wstydzę się odsłonić brzuch... Chciałabym je usunąć, ale trochę się obawiam. Ktoś z Was usuwał znamiona? czy to bezpieczne? Może najpierw warto się przebadać?

Gość SpongeBob2
Z pewnością nie jest aż takie straszne:) ale jeżeli myślisz nad usunięciem to rzeczywiście najpierw się przebadaj, ze znamionami nigdy nic nie wiadomo. Ja jakiś czas temu usuwałam laserowo pieprzyk i wcześniej robiłam takie specjalne badanie - wideodermatoskopię. Wykonywałam je w Melitusie w Warszawie i bardzo polecam. Trwało to mniej więcej 20 min, a potem można już być spokojną i zastanawiać się nad sposobem usunięcia znamienia:)

Gość Ala303
Niestety jest bardzo straszne :( chciałabym pokazać trochę ciała w wakacje, ale boję się opalać to znamię. A na czym polega to badanie? I ile kosztuje? Chcę się zapisać niedługo na wizytę do jakiegoś dobrego dermatologa.

Gość Viola2
Lekarz sprawdza znamiona takim śmiesznym urządzeniem z kamerą, które wyświetla obraz na ekranie komputera. Badanie jest krótkie i kosztuje ok 300-400 zł :)

Gość gość
Dermatoskopem. Skąd tą cene wytrzasnełas za zwykłe badanie?

Gość gość
poszukaj w necie www.badajznamiona.pl co roku są darmowe akcje badania znamion, zazwyczaj na wiosnę oraz po lecie, po kontroli dermatologa lub onkologa możesz zdecydować się na chirurgiczne usunięcie znamienia, najlepiej zrobi to onkolog lub chirurg plastyk ja swoje znamiona usuwałam laserem, ale były małe, największe kilka milimetrów średnicy, te większe ponad półcentymetrowe usuwałam chirurgicznie

Gość Pola3
Ja też robiłam wideodermatoskopię. Szybkie i przyjemne badanie a wiele wyjaśnia :) ja płaciłam 300 zł. To chyba normalna cena

Gość gość
Jakich lekarzy polecacie? Szukam dobrego dermatologa.

Gość gość
Ja miałam usuwane znamiona laserem bez wcześniejszego badania, całe zycie je miałam i nic się z nimi nigdy nie działo, nie podobały mi się wizualnie. Usunięto mi podczas jednej wizyty 10 szt. Po 2 tygodniach odpadły strupki, teraz mam w niektórych miejscach białe slady, które się nie opalają.

Gość Fghjddf
Ja mialam takie badanie i nawet dobrze bo dwa z przebadanych znamion musze usunac. Teraz co pol roku lub rok bede musiala sprawdzac nowe :/

Gość gość
Wiecie gdzie warto iść w Gdańsku? Możecie mi polecić jakiś gabinet?

Gość gość
Na pewno warto iść tu: http://www.drpernak.pl/ usuwałam u nich trzy pieprzyki i już przymierzam się do kolejnego zabiegu.