Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nowy papież może znieść celibat! Popieracie?

Polecane posty

Niczego takie nie napisalem o Tobie tylko ogolnie. Nie ma obowiazku zostawania ksiedzem, ani nawet bycia katolikiem:) Jest tyle religii na swiecie, ze kazdy mysle znajdzie sobie cos dla siebie:)

Gość gość
celibat zniesc / a prosze bardzo , ale ksiadz do roboty jak kazdy z nas , a nauczanie i niesienie słowa Bożego po pracy jako hobby ! i nie ma sprawy ! :)

Gość gość
ale gdyby chcieli żenić to tak zrobili by jak muzułmanie tam kobieta mało dziedziczy 1/4 a chrześcijanie zrobili by ze nic by nie dziedziczyła jak to mówią mieć ciastko i zjeść ciastko ale ze spełnilo sie wszystko co powiedział brygida np zakon krzyżacki to sie bali i musieli wypełnic wole matki bozej

Gość mahalo
Zgadzam się z Maćkiem w 100%. :-) Odnosnie celibatu, dla niedouczonych: nie zmieni to NIC w sprawach wykorzystywania nieletnich. Zapytajcie pracowników socjalnych jak wiele sytuacji przemocy seksualnej widzieli? I nie są to przypadki typu jednorazowego kontaktu, istnieją sytuacje, gdzie dzieci są wykorzystywane latami przez ojca, dziadka, wujka... Niech ktoś nie myśli, że bronię księży pedofili, wręcz przeciwnie, powinni lądować w pudle! Ale pedofilia to góra lodowa, a media skupiajac się na części, którą łatwo zauważyć, ponieważ wszyscy o tym mówią. A wracając do tematu: papież nie zniesie celibatu, Maciek ma rację, Franciszek jest konserwatystą.

Gość mahalo
Cytat czarna79xxx kto normalny,zdrowy na ciele i umysle zapanuje nad instynktem?a gdyby wam od dzis zakazano seksu i masturbacji dozywotnie,padlo by wam na leb i dostalibyscie takie odchyly ze masakra Xx Xx No padłam moja droga :-D :-D :-D Normalni, zdrowi ludzie są w stanie zapanować nad instynktem. To ludzie z odchyleniami od normy mają takie problemy.

Gość gość
Mi pozostały już tylko dziwki więc niech chłopaki szaleją jak kobiety na nich lecą byleby ich bękarty nie były utrzymywane z państwowych pieniędzy.

Gość gość
a kogo obchodzi co franciszek wymysli? juz teraz religia dominujaca jest islam , podejrzewam ze za 100--300 katolicy beda w miejszosci jak buddysci 🖐️

Zreszta jak w tych zlaicyzowanych krajach jak Francja, Dania czy Holandia pojawi sie realne widmo szariatu, to tam tez znow sie koscioly zapelnia. Muzulmanie juz za kilka lat pokaza tam, gdzie oni maja i jak widza "swieckie panstwo".

Gość gość
co? właśnie fatalnie... wg. mnie jak ktoś nie może wytrzymać i musi sobie puknąc od czasu do czasu kogoś, to po kiego grzyba idzie na księdza? To jakaś żałość! Jakby nie wiedział z czym to się wiąże. Dla mnie jest głupi i tyle. Nikt mu nie każe przecież być duchownym. Może zostać szafarzem i działać przy kościele, może należeć do kółka różańcowego, może zostać pastorem, ale po co księdzem kotolickim łamiącym zasady. Ja tego nie rozumiem, bo ja np. moge kogoś okradać, bo jestem biedna i w takim razie maja nagiąć prawo dla mnie, że biednym wolno okradać innych, skoro i tak to robią? Tak samo księżom wolno będzie mieć kobiety skoro i tak je mają? Jak dla mnie porażka. Mam 22 lata i nie jestem jakimś moherem, nie należę do oazy ani nic z tych rzeczy, ale uważam, że no cóz... nie zostaje zakonnica, bo chce mieć faceta, rodzinę etc. jesli byłabym zakonnicą to dlatego, że nie interesowałaby mnie rodzina i faceci, tylko modlitwa, kontemplacja etc. Jestem przeciw znoszeniu celibatu, ksiądz ma być dla Boga, ma pomagać ludziom ubogim, sierotom etc. a nie zajmować się rodziną, gromadzić pieniądze dla dzieci etc. A księża którzy maja kochanki niech spadają z kościoła, a nie gadają głupoty.

Gość gość
Dlaczego niby księża lecą na dzieci? To jakieś brednie są, że jak nie na kobiety to na dzieci muszą? Znam różne osoby które czekały do ślubu nawet do ponad 30 lat i nie miały dzikich żądzy, albo nie zadowalały się wtedy dziećmi. Więc co za brednie niektórzy piszą. Wg. mnie jak człowiek ma zajęcie od świtu do nocy to mu rozrywki typu seks nie w głowie, a jak ktoś się nudzi, a to komputer, a to tv, a to cos zjem... a to może bym sobie pouprawiał seks...no więc generalnie wg. mnie jak księża będa zarobieni od świtu do nocy to zapomną o seksie jeśli o nim natarczywie myślą, co mi się nie wydaje. Kiedyś jak chodziłam na studia rano, praca wieczorami i kładłam się o 2 w nocy a wstawałam o 6 rano to zapewniam was, że przez rok ani raz nie pomyslałam o seksie, za to myślałam ciągle o spaniu. Pozdrawiam

Gość gość
ja tez jako pikna baba sobie używam cóz w tym złego

Gość gość
czekali czekali i sie nie doczekali :D biedacy dalej musza sie narażać i łazic po sklepach z bieliczna za swoimi k*****i

Gość gość
proszę ,nie psujcie tu zabawy tymi cholernymi znienawidzonymi przeze mnie tematami odn ksiezy kieckowych i wszystkich innych św. To nie moja zpsraw nie mój ból i nie mam zamiaru na dyskusje !!!