Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LadyVaga

Mycie ząbków malutkiego dziecka.

Polecane posty

Witam. Mój Synek ma niecałe 2 latka i nie przepada za myciem ząbków. Czy macie jakieś sposoby na to aby dziecko to polubiło? A może szczoteczka elektryczna by tu poradziła, ale czy są takie dla takich Maluszków?

Gość gość
Mój ma dwa latka wcześniej lubił myć zęby teraz nie chce ale i tak go przytrzymuje i szybko myje bo sam nie chce albo gryzie szczoteczkę, na pewno są elektryczne ale czy jest sens to nie wiem, jak nie chce po dobroci myć to mu coś opowiadam i chwile jest spokojny i słucha a w tym czasie szybko myje kilka sekund dosłownie, zawsze można tłumaczyć pokazywać że miś też myje itp zależy od dziecka próbuj różnych sposobów.

Ja bawiłam się z córką w dentystę. Wołałam do łazienki i mówiłam "dzień dobry, z czym do mnie przychodzisz? Czy boli Cię brzuszek (łaskotki) czy bolą Cię stópki (łaskotki) ohhh nie brudne ząbki! Połaskotamy je szczoteczką!" stała zawsze grzecznie z otwartą buzią. Czasem ona myła niby mi też. Generalnie dużo mówiłam jej o próchnicy na ząbkach, że to takie małe robaczki co zjadają jej ząbki jak ich nie umyje itp itd. Teraz tylko powiem idź umyj i sama idzie bez dyskusji