Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość University

Lekarz przepisze mi tabletki antykoncepcyjne?

Polecane posty

Gość University

Mam 16 lat, nie chce tabletek z powodu współżycia, nie współżyje i jeszcze nie zamierzam. Mam intensywny okres i duże wahania nastroju, wiem co napiszecie; połowa kobiet tak ma, ale mój okres przychodzi w najbardziej niepożądanych u momentach, przed wizytą tj lekarza, przed wyjazdem nad może, w czasie treningu, przed zakończeniem roku szkolnego, a teraz wyliczyłam, że przed rozpoczęciem roku szkolnego. Jak mnie odbierze nowa klasa? W tym czasie mam okropne wahania, mogę się ot tak po prostu popłakać, już nie mówiąc o okresie. W tym czasie zawsze zwalniałam się ze szkoły albo nie przychodziłam, mam już tego dosyć. Chcę iść prywatnie do lekarza, wybrałam już, ma bardzo dobre opinie. Czy przepisze mi tabletki? Czy muszę zrobić jakieś badania? Mam morfologie, OB, żelazo i wszystko idealnie.

Gość University
Jaki błąd *morze, miało być. Przepraszam za literówki.

Gość gość
Skarbie, idź do tego lekarza, może on coś innego Ci zaproponuje niż tabletki antykoncepcyjne ? Też tak się męczyłam, miałam bóle z powodu których mdlałam, inne bardzo nieprzyjemne dolegliwości w trakcie okresu. Nic z tym nie robiłam, szprycowałam się coraz to innymi środkami przeciwbólowymi, które pomagały bardziej lub mniej. Jak skończyłam 20 lat poszłam do gina i przepisał mi właśnie tabletki, łykałam je chociaż współżycie zaczęłam 6 lat później. Z różnymi przerwami tabsy łykałam z 10 lat. Pociesze Cię, że teraz, kiedy mam 34 lata już mnie tak nie boli, tabletek na razie nie łykam.

Gość University
Mam tylko nadzieje, że nie wygoni mnie, bo chce iść sama, bez rodzica.

Gość University
Up

Gość University
Odpowie ktoś?

Gość University
Upup

Gość University
Czy może ktoś odpowiedzieć? Naprawdę nikt nic nie wie?

Gość University
Upupup

Gość gość
Jak pójdziesz się zarejestrować do ginekologa to zapytaj czy musisz przyjść z rodzicem (oczywiście rodzic nie będzie obecny w czasie badania).

Gość gość
juz ci odpowiedziala - idz do lekarza

Gość University
Chcę iść prywatnie, podejrzewam, że na NFZ nie przyjmie meie. Zapytam się telefonicznie jak będę się umawiała.

Gość hermionaona
A dlaczego nie możesz iść np. z mamą? Pokaże się tylko, że jest i wyjdzie

Gość University
Nie chce z mamą, nie ufam jej, zaraz będzie awantura, kiedy powiem, że chce tabletki, pozatym uważa. że wiele kobiet tak ma, muszę się przemęczyć, a z wiekiem mi przejdzie. Najlepiej będzie jeżeli sama pójde, potem wykupie recepte, a mama o niczym nie będzie wiedziała.

Gość University
Nie chce z mamą, nie ufam jej, zaraz będzie awantura, kiedy powiem, że chce tabletki, pozatym uważa. że wiele kobiet tak ma, muszę się przemęczyć, a z wiekiem mi przejdzie. Najlepiej będzie jeżeli sama pójde, potem wykupie recepte, a mama o niczym nie będzie wiedziała.

Gość University
A co z badaniami? Muszę mieć jeszcze jakieś oprócz morfologii, OB, żelaza?