Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie tabletki anty gdy mam dosc wysoki testosteron?

Polecane posty

Gość gość

Zrobilam sobie badania przed rozpoczeciem brania antykoncepcji i testosteron wyszedl mi 36.8 gdzie norma dla kobiety od 8.4 do 48.1 wiec wydaje mi sie ze jest dosc wysoki (estradiol 167,9 dla normy na dany okres w cyklu 43.82 do 211). Jakie tabletki anty powinny mi sluzyc i czy w ogole powinno sie "zbijac" testosteron? Bo znowu czytalam ze jak jest go malo to zle bo m.in dzieki niebu zawdzieczamy libido

Gość gość
Masz w normie, więc zbijac nie musisz. Większość tabletek III generacji ma działanie antyandrogenne.

Gość gość
Wizyte mam w przyszlym tygodniu i chcialam wczesniej troche poczytac. Pol roku temu wzielam dwa opakowania Cilestu (III generacji?) i mnie katastrofalnie wysypalo na twarzy, na brodzie mialam wielkie ropne gule - wyczytalam w internecie ze na wysyp na brodzie to sprawka hormonow i gdy tylko je odstawilam wszystko wrocilo do normy. Nie chce powtorki z rozrywki :( Jakie tabletki maja sklad podobny do Cilestu? Pare lat temu bralam okolo roku Stediril 30 i nie mialam zadnych skutkow ubocznych, ale wtedy mialam 18 lat i nie wiem czy nadal bedzie dla mnie dobry.

Gość gość
O tym, co będzie dla Ciebie dobre zdecyduje lekarz. Testosteron masz na prawidłowym poziomie, więc nie ma potrzeby go zbijać. Twoje pytania tutaj są kompletnie bez sensu. Tym bardziej, że organizm może bardzo różnie reagować na konkretne tabletki, więc to, co Ci ktoś tutaj poleci niekoniecznie sprawdzi się u Ciebie.