Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cesarka platna w bialymstoku-czy trzeba miec skierowanie?

Polecane posty

Gość gość

Czy wystarczy pojawic sie we wrzesniu na wizycie,pogadac,ustalic termin,zaplacic ? Porod mam na grudzien

Gość gość
jesli płatna to po co skierowanie?

Gość gość
Ja mam skierowanie mimo, że będę cc miała prywatnie.

Gość gość
czekaj czekaj bo nie bardzo rozumiem... ciaze prowadzisz prywatnie w bialym czy na nfz? wiesz gdzie chcesz rodzic? ja rodzialam w USK i mialam tam swojego lekarza do ktorego chodzilam prgwatnie cala ciaze. Na ostatniej wizycie tj 2 tyg przed terminem wystawil mi skierowanie do szpitala i w dniu terminu stawilam sie do szpitala dzien po zrobil mi cc planowane ale moj lekarz pracuje tez w USK. Panstwowy szpital nir przyjmie cie bez skierowania chyba ze bedzies rodzila prywatnie np na parkowej wtddy prowadzisz u nich ciaze i masz cc na zyczenie za ktpre placisz

Gość gość
Ciaze prowadze w moim miescie,oddalonym 150 km od bialegostoku.Opieka w moim.szpitalu jest niezbyt i bardzo ciezko dostac skierowanie na cesarke.Ja mam.wade minus 10 i robia mi problemy bo oprocz wady,oczy sa ok a ja nadal sie boje rodzic naturalnie:(Czy wystarczy jak od wrzesnia zaczne jezdzic raz w miesiacu na wizyty do Bialegostoku ,zaplace i bedzie cesarka?Jak to porzadnie zalatwic?

Gość gość
a ja Ci powiem, że w białymstoku wcale nie jest tak cudwonie. Ja rodziłam na parkowej 1800 cesarka. (nie jestem zarażona) A jak chcesz prywatnie to radzę zamenchoffa, bo podobno tam lepiej (nie wiem mi odpowiadała parkowa). Moja siostra rodziła w gigancie, dostała znieczulenie i nic nie czuła kompletnie dzidziuś zdrowy bez komplikacji. Na warszawskiej koleżanke tak po cesarce zaszyli, że chodziła zgięta w pół przez 3 miesiące. Tyle co wiem na temat szpitali i rodzenia. A co do tego 'tylko wada oczu' może skończyć się 'tylko ślepotą'.;] Zmień swojego lekarza.

Gość gość
Okulista robil mi problemy bo nie mam zwyrodnien na siatkowce,tylko wade

Gość gość
A bez skierowania nic nie zdzialam w moim.szpitalu,w ktorym opieka i tak jest do d**y...dlatego mysle o bialymstoku o prywatnej klinice....

Gość gość
Ja pierwszą miałam cesarkę. Zamenhofa. Brak postępu porodu, nie czekali, nie męczyli mnie, położyli na stół. Minęło 2 lata i 8 miesięcy. Znowu Zamenhofa. Lekarz tylko zapytał czy wolałabym cc. Powiedziałam, że skoro brzuch pocięty to już niech krocze zostanie całe ;p wystawił skierowanie do nich do kliniki na cienką bliznę po pierwszym cc. Także bez problemu. A myślę, że tak duża wada wzroku to będzie zdecydowanie wystarczający dla nich powód. Tylko, że to oczywiście są koszty prywatnego prowadzenia ciąży. Jednak to też można zacząć tam prowadzić później niż od początku ciąży.

Gość gość
Czyli moge dopiero we wrzesniu pojechac na wizyte? Nie potrzebuje zadnego skierowania? Kiedy bede mogla ustalic dzien zabiegu?mam na mysli porod np na ulicy Parkowej

Gość gość
Aaa na Parkowej to nie wiem. Na Zamenhofa swobodnie możesz jechać dopiero we wrześniu, przecież w każdej chwili można zmienić lekarza prowadzącego, także luz. A poza tym wiele dziewczyn prowadzi ciążę i prywatnie, i na nfz. Termin cesarki ustalają około 3 tygodnie przed terminem porodu, wtedy też dostajesz skierowanie, bo wiadomo, że może wszystko zacząć się wcześniej. I już. A opieka rewelacyjna, naprawdę. Jednak o Parkowej nic nie mogę powiedzieć. Ja zdecydowałam się na Zamenhofa, bo słyszałam kilka niepochlebnych opinii o Parkowej. A skoro i tak płacę to wolę, żeby wszystko było jak najlepiej.

Gość gość
Dzieki za odpowiedz:) to tez moze byc problem jak zaczne rodzic miesiac wczesniej i nie dojade na miejsce,mam.150 km

Gość gość
Na zamenhofa ile kosztuje cesarka?

Gość gość
Poradzę Ci Zamenhofa, jest tak kilku na prawdę super lekarzy i dogadasz się bez problemu. Sama jestem pacjentką jednego z nich od kilkunastu lat i tam rodziłam. Ja akurat nie chciałam cc mimo wskazania i urodziłam sn. Mój lekarz nie jest zwolennikiem cc na życzenie, ale wiem że można z nim dojść do porozumienia a w Twojej sytuacji bez problemu myślę. Skoro masz termin na grudzień to wrzesień będzie ok. Parkową odpuść, zdecydowanie lepszą opiekę będziesz miała na Zamenhofa.

Gość gość
ile kosztuje teraz nie jestem pewna, najlepiej zadzwoń do nich, jak ja rodziłam to kilka stówek więcej niż sn i to się ładnie nazywa, że płacisz nie za poród a opiekę poporodową ;-)

Gość gość
Czyli na zamenhofa zalezy jeszcze od lekarza czy dostane pozwolenie na cc? Myslalam ze place to mam pewna cesarke

Gość gość
kosztuje 2300 aktualnie

Gość gość
No właśnie ;) Nie płaci się za cc tylko za opiekę poporodową. Zamenhofa na porody ma podpisaną umowę z nfz, dlatego nie mogą brać pieniędzy od pacjentek. A cesarka teraz 2300zł. Cały cennik i wszystkie informacje masz u nich na stronie bardzo ładnie opiasane.

Gość gość
to mój post, sprawdziłam na ich stronie cennik; Trudno mi powiedzieć, że zależy od lekarza. Z tego co wiem wcale nie jest tak łatwo zajść z ulicy i umówić się na cc. Myślę, że jak masz wskazanie to problemu mieć jednak nie będziesz. Tylko i tak musisz wybrać lekarza. Przecież jak przyjedziesz to musisz wiedzieć do kogo ;-)

Gość gość
Nie no, nie ma czegoś takiego jak "cesarka na życzenie". Po prostu dogadujesz się z lekarzem i tyle.

Gość gość
Moja znajoma poszła się dogadać i się nie dogadała. Za słabe argumenty miała. Ale w Twoim wypadku będzie dobrze, tylko idź we wrześniu, nie czekaj na ostatnią chwilę.

Gość gość
A szczególnie, że masz taką wadę, także spokojnie. Wybierz sobie lekarza tylko, poczytaj w necie, który fajny. O lekarzach z Zamenhofa jest dużo opinii.

Gość gość
A moglybyscie jakiegos lekarza polecic? Kto np wypisalby skierowanie gdybym pokazala np jakis dokument ze mam wade minus 10

Gość gość
Poczytam na pewno.Najpozniej pojade w pierwszej polowie wrzesnia ,nie chce zwlekac

Gość gość
W mojej miescinie,okulisci nie chca wystawiac skierowania przy duzej wadzie jak nie ma innych chorob oczu ,chyba ze masz duze znajomosci i dasz 3 tys ordynatorowi pod biurkiem

Gość gość
Nie będę wymieniała tu nazwisk, ale podpowiem Ci, żebyś wybrała lekarza, który sam Ci wykona cc. Będzie dobrze, masz przecież wskazanie do cc. Może byłoby spokojniej gdybyś miała jakiś papier od okulisty, że jest wskazanie, ale myślę, że cokolwiek przedstawisz co uargumentuje Twoją wadę lekarz weźmie pod uwagę.

Gość gość
E tam, daruj sobie molestowanie okulisty skoro Ci robi problemy. Na słowo Ci uwierzą, a jak nie to wykombinują inaczej ;) A lekarz? Na L, lub na K, lub chyba na N, ale tego na N nie jestem pewna ;p

Gość gość
Dzieki,poczytam na necie:)Mam tylko papierek od okulisty jaka mam wade,mysle ze to juz wystarczajacy dowod ze slepa chodze:)