Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poganka 22 lata

jaki jest trend religijny wśród obecnej młodzieży?

Polecane posty

Gość poganka 22 lata

matka właśnie usiłuje mnie przekonać, że coraz więcej młodych ludzi zwraca się ku Bogu katolickiemu, więc i ja powinnam się nawrócić :D 'niestety' kontakt z tym kościołem straciłam dobre wieki temu i obecnie nie mam pojęcia, jak się sytuacja faktycznie przedstawia...

Gość gość
ciężko stwierdzić, trzebabybylo siegnac do jakiś statystyk...

Gość poganka 22 lata
no ale macie w rodzinach jakieś młode osoby? jak to z nimi jest? -nie chodzą, bo nie wierzą -chodzą, bo muszą -chodzą, bo wierzą ?­

Gość gość
ja jestem rok mlodsza od ciebie i tez nie chodze. wsrod znajomych roznie, czesc nie chodzi wogole, czesc od swieta i rzadko np.jak wracaja na swieta do domu, a inni z kolei sa gleboko wierzacy, chodza co niedziele na pielgrzymki itp. nie ma reguly.

Gość wiur
Kogo obchodza statystyki? Podejmowalabys wybor na podstawie jakis statystyk? To bezsensu

Gość gość
trend to jest, ale na ateizm

Gość wiur
"ATEIZM - jedyna właściwa droga, wszystkie religie ogłupiają umysł" Jezeli twierdzisz, ze cos jest jedyna wlasciwa droga, to bardzo prawdopodobne, ze mozesz sie mylic. Niewiele rozni Cie wtedy od zagorzalych teistow, po prostu jestes na drugiej stronie barykady, ateizm rowniez opiera sie na nieweryfikowalnych zalozeniach.

Gość ateizmmmm
ateizm to brak wiary w niezweryfikowane p*****loty...

Gość wiur
Wtedy bazujesz na zalozeniach empiryzmu oraz jego wytycznych dotyczacych naukowosci, zalozeniach, ktore maja charakter nieempiryczny. Ateizm to tez wiara, tylko w cos innego.

Gość wiur
"ateizm to brak wiary w niezweryfikowane p*****loty..." Tak to ma wygladac na papierze, a jakie sa tego konsekwencje? Musisz podac kryteria weryfikowalnosci, jako podpowiedz dodam, ze ludzie na przestrzeni wiekow roznie okreslali owe kryteria, co wiecej, przyszlosc moze pokazac, ze dzisiejsze kryteria tez nie sa doskonale, zas uznajac je bezrefleksyjnie i dogmatycznie postepujesz podobnie jak teisci w kwestii Boga.

Gość gość
nie patrz na innych tylko sama zdecyduj, ja chodzę do kościoła i wierzę w Boga ale mam 31 lat

Gość gość
ateizm jest dla ciot. A z logicznego punktu widzenia Bog istnieje.

Gość gość
oj alfred leszczu nie unos sie tak. Zle ci ze ktos wierzy w Boga ? a ty jestes jakims ponurym ateista

Gość gość
Bog istnieje. Dla mnie rewelacja.

Gość gość
ATEIZM - jedyna właściwa droga do terroru Stalin Hitler mao tse tun i Kim Il Sunga pokazali nam jak wygląda ateizm a tuich stronahttp://www.krld.pl/krld/index

Poganko22 lata zapraszam do mnie na blog inka46.pl. Tam jest napisane jak sie rzecz przedstawia...

Gość gość
Autorko, a czym się charakteryzuje Bóg katolicki? Są jeszcze jacyś inni Bogowie chrześcijańscy?

Gość gość
gość ateizm jest dla ciot. A z logicznego punktu widzenia Bog istnieje f f chyba w logice, którą ty wymyśliłeś, hahahahahahah

Naukowcy w bardzo zmyślny sposób potrafią tworzyć teorię powstania świata wykluczającą boską ingerencję. Jednak w każdej z tych teori (np. Teoria Wielkiego Wybuchu) brakuje kluczowej danej: skąd wzieła się ta najmniejsza cząsteczka która dała początek ciałom niebieskim i innym tworom. Tego nikt nie wyjaśnił innymi słowy skąd wzieło się coś z niczego.

Gość XPMaximusXPX
istnieje pojęcie w astronomii, "czarna dziura", może z tej strony, którą my oglądamy, światy giną, a po drugiej stronie, "czarnej dziury" tworzy się nowy wszechświat i w tym wszechświecie, istoty rozumne, tak samo wymyślają sobie Boga, jak my.

Gość gość
Ja mam 16 lat i chodze do kościoła katolickiego oczywiście. Wierzę w Boga bo przecież On nas stworzył. Poczytaj sobie o rozłamie w kościele i dojdziesz do wniosku że religia katolicka jest prawdziwą i objawioną przez Boga.

Gość XPMaximusXPX
nikt ci tego nie zabrania, wierz sobie, ale lepiej by było jakbyś nauczył się rachunku różniczkowego i całkowego, to ci bardziej w życiu pomoże niż wiara w cuda.

Gość atatka
ja znam tyko ateistów jedynie mój tata jest wierzący ale to w boga nie w kościół