Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MacKenzi

Rzadkie ruchy płodu a upał

Polecane posty

Gość MacKenzi

Witam, odkąd zaczeły się te upały moja małą bardzo rzadko czuje. Wcześniej zdarzało się to parę razy dziennie a teraz jak poczuję dwa razy to "święto lasu". Wspomne że to mój 21 tc. Czy wasze maluszki też tak reagują na taką pogodę? Czy powinnam się nie pokoić? Pozdrawiam

Gość MacKenzi
J.w

Gość MacKenzi
Dziękuję za tą odpowedź, jakże kulturalną no tak poziom kafe. Jakbyś przeczytała jeszcze raz mój post zauważyłabyś że nie mówię o zatrzymaniu ruchów płodu. Czytanie ze zrozumieniem się kłania "koleżanko". Czekam na odpowiedź przyszłych mam

Gość gość
nic dodać, nic ująć tylko w kulturalniejszej formie

Gość alilloaa
A co ma mieć upał do płodu? Dziecko non stop ma ok 36.6 stopni! Jeżeli miałaś już regularne ruchy od dłuższego czasu a teraz są inne, to powinnaś skonsultować się z lekarzem, ale 21 tc to wcześnie, może nie masz jeszcze regularnych

Gość gość
upał nie ma nic do tego, a le w tym tygodniu ciąży ruchy są zazwyczaj nieregularne, dziecko ma jeszcze dużo miejsca i moze zmienić położenie, wtedy będziesz odczuwała inne natężenie tych ruchów

Gość gość
ja bym nie panikowała, 21 tc to jeszcze za wcześnie na regularne ruchy. Ja ruchy czułam bardzo wcześnie bo już w 15tc a do 25tc zdarzało się nawet że tylko raz dzienne czułam maluszka

Gość MacKenzi
W tym sęk że nie są regularne ale wyczuwalne pary razy w ciągu dnia. Oczywiście że się skonultuję z lekarzem, bo to podstawa, nie po to mu płacę, po prostu czytałam że zdarza się coś takiego. Chciałam po prostu poczytać o doświadczeniu przyszłych mam w tych gorących dniach.

Gość gość
moja siostra miała nieraz bardzo słabo wyczuwalne ruchy... lekarz zaleca wypicie szklanki soku lub czegoś słodkiego (ja piłam wodę z syropem:)) - po tym bobasy się uaktywniają... taka mała podpowiedź, jak się uspokoić, gdyby cisza w brzuchu była :D

Gość gość
Ja jestem w 33 tygodniu i maly podskakuje jak szalony :-) ale w 21 tyg to dzidzus jest jeszcze taki malutki ze mimo ze sie rusza to mozesz go nie czuc. No ale najlepiej isc do lekarza i wyjasnic watpliwisci :-P

Gość gość
Ja jestem.w 21 tyg i nie czuje zadnych ruchow i siedze spokojnie:) to pierwsza ciaza i lekarz powiedzial,ze maluch pieknie rosnie a ruchy moge poczuc dopiero za pary tygodni

Gość !!!!!!
gdy ja powiedzialam lekarzowi ze ruchy dziecka jednego dnia sa intensywne a drugiego slabe to uslyszalam ze to zalezy tez od diety matki , pogody i ze jezeli wyczwa sie 10 ruchow w ciagu dnia to jest ok. poloz sie na lewym boku. zjedz wczejniej cos slodkiego i zobacz czy liczba ruchow sie nie zwiekszy

Gość gość
Niestety na mała tylko banan działa heh ale już sie wyjaśniło i jest wszystko wporządku : ) jednak temperatura otoczenia ma czasami wpływ. Dziękuję bardzo za rady i miłego dnia życzę wszystkim ; )