Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mitsy

mąż nie pozwala mi kkarmić mm bo to zbyt drogo kosztuje

Polecane posty

Gość mitsy

A ja nie chcę karmić piersią, obrzydza mnie to, czuję się jak krowa, sprawia mi ból i powoduje dyskomfort psychiczny. Mąż nie zgadza się na mieszanke ze względu na koszty, czego nie pojmuję, bo opłaceniu rachunków mamy 4000 na naszą trójkę, więc nie jest najgorzej... Planuję w tajemnicy iść do lekarza po leki na wstrzymanie laktacji. Jest mi przykro, że mąż mnie nie rozumie i jest tak chytry.

Gość gość
no jesli macie tyle kasy to naprawde wspolczuje meza....

Gość gość
my mamy duzo mniej kasy a maz nie wtraca sie w to ze karmie mm.i niwazne ile to mleko kosztuje.a moze za duzo sie naczytal o karmieniu piersia?

Gość to i tak prowo
nie umie wytłumaczyć jak karmienie piersią jest ważne, to podaje powód finansowy :D piersi bolą bo widocznie źle przystawiasz. Jakie to proste iść na łatwiznę, we wszystkim tak łatwo się poddajesz?

Gość gość
Co jak co ale to nie twój mąż będzie wyciągał cycka i był w Taki upał przyklejony do dziecka więc weź idź normalnie do sklepu i kup mieszanke i nie patrz na to co on chce . Powiedz mu że w takim razie dziecko będzi głodne bo ty karmić nie będziesz i kropka.

Gość gość
Pij szałwię i ściskaj piersi bandażem a mleko przestanie być w krótce produkowane a mężowi powiedz że jak żałuje na mm to znaczy że godzi się na to by dziecko było głodne. Żadna kobieta nie ma przymusu karmienia piersią a pieniądze budżetu domowego są wspólne więc dlaczego on cokolwiek ci zabrania?

Gość gość
a po co wam to dziecko jak jedno karmić nie chce a drugie skąpi kasy? Mysleliście że samo się wykarmi?

Gość gość
Niestety ale twój mąż nie ma w tej kwestii nic do powiedzenia. Tak samo jak nie miałby nic do powiedzenia gdyby nie spodobała mu się pozycja w jakiej chce by przyszło jego dziecko na świat tak i nie ma wpływu na to czy będziesz karmić piersią czy nie. Taki przywilej kobiety i matki że w sprawach karmienia i pielęgnacji dziecka ma decydujące zdanie i pierwszeństwo i tak było od zawsze. Karmienie piersią jest zdrowe, zdrowsze niż podanie mm ale tak jak piszę to tylko twój wybór i mąż nie ma na to wpływu. Ja na twoim miejscu karmiłabym tak jak uważam . Możesz kupować tańsze pieluchy, nie marnować kasy na niepotrzebne gadżety dla dziecka ale mieszankę masz prawo kupić dobrą, jaką uznasz.

Gość gość
O kurcze , ja karmię piersią i mieszanką (karmienie mieszane) i w życiu mąż mi nic nie powiedział, zresztą on jest Taki że jak ma tak być to widocznie tak ma być i się nie wtrąca , wtrąca się w wiele innych spraw na których się dobrze zna ale w żywienie syna nie ingeruje, to ja jestem w tej kwestii szefem.

Gość gość
Nuda.............................................................................................................wymyśl coś nowego ;P