Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile dni przed porodem pojawiło sie u was rozwarcie

Polecane posty

Gość gość

ja mam termin porodu za 2,5 tyg. Główka dziecka jest wysoko ale od niedzieli odczuwam co jakis czas skurcze przepowiadające ( które wyszły na ktg ) i wczoraj gin powiedziała, że mam 1,5 cm rozwarcia więc pewnie urodzę przed terminem, ale że wszystko jest ok. Jak to było u was?

Gość gość
u mnie kilka godzin przed.nie wiem 2-3h albo i nie;)

Gość gość
badał mnie lekarz w szpitalu- 3 dni po terminie. powiedział że jeszcze mam czas na rodzenie. bo główka wysoko, wszystko "twarde i pozamykane". mówił też że najbardziej prawdopodobne jest że doczekam wywoływania. (było to ok 22 bo wtedy zjawiłam sie w szpitalu z silnymi bólami. kazal zostać w szpitalu bo i tak po terminie. na drugi dzień o 9 rano miałam badania i..,6-7cm rozwarcia.

Gość gość
no jak masz rozwarcie to juz nie sa przepowiadajace! przepowiadajace nie powoduja skurczów! mogą się pojawić nawet w 6 miesiacu ciazy.

Gość gość
czyli moge zacząć rodzić w każdej chwili? bo lekarz widział te skurcze na ktg i powiedział, ze widzimy się za 4 dni na kolejnym ktg, że wszystko jest ok.

Gość gość
tak sie pytam bo to moja pierwsza ciąża i nie wiem co i jak dokładnie...a te skurcze ledwo odczuwam. Na ktg wychodziły a ja nic nie czułam. Troszkę jeden czułam ale bardzo bardzo lekko

Gość gość
lekarze tez sie myla. mojej kolezance powiedzieli ze urodzi za dni a ona urodzila kilka godzin po badaniu.

Gość gość
mi mowili ze mam lekko ponad 2 tyg. a urodzila po 10 h od przepowiedni.;)

Gość gość
to ciekawe jak będzie u mnie :) oby przed terminem bo po terminie mam skierowanie do szpitala bo mam cukrzyce ciążową

Gość makaron z truskawkami
ja mam termin na 13.08.. jak za dlugo pochodze to brzuch mnie boli, twardnieje.. maly strasznie wariuje wieczorami, dodatkowo stawia sie i mam mega twardy brzuch.. jutro mam wizyte u lekarza i zobaczymy co powie..

Gość gość
makaron - mam podobnie. Po prostu dziecko jest już duże i dlatego tak sie "napina" :)