Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukunamuniuu

Czy ciąża jest w tym przypadku możliwa

Polecane posty

Gość kukunamuniuu

Jeśli byłabym w ciąży to byłby to teraz jakoś 23 tydzień. Jest kilka powodów, dla których wykluczam ciążę i jeden niepokojący. Za tym, że nie jestem w ciąży przemawiają: -fakt, że biorę tabletki antykoncepcyjne i dodatkowo zabezpieczam się prezerwatywami, -w potencjalnie 6-7 tygodniu ciąży byłam u ginekologa i wykonywane miałam badanie USG, głównie z powodu jajników, ale zakładam, że macica też została obejrzana przez lekarza, -mam wszystkie krwawienia z ostawienia i żadnych objawów, -nie mam w ogóle brzuszka, który mógłby wskazywać na ciążę, -ostatnio robiłam 2 testy ciążowe-wynik negatywny, Jednak jest coś co nie daje mi spokoju i budzi wątpliwości, że może akurat jakimś cudem coś się stało. Mianowicie od jakichś dwóch tygodni czuję skoki mięśni w brzuchu. Nigdy wcześniej tak nie miałam. Nie wiem, czy można to nazwać fascykulacjami. Tak jakby ktoś na sekundę ścisnął mi mięśnie w pewnym punkcie i szybko puścił. To głupie uczucie zdarza się w brzuchu i podbrzuszu. Zaczęłam świrować, że może to kopniaki dziecka- nie wiem jak się je odczuwa nigdy nie rodziłam, stąd takie głupie skojarzenie. Przedwczoraj w nocy obudziłam się z atakiem duszności, bo wydawało mi się, że znowu w brzuchu coś mi drgnęło, skoczyło. Myślicie, że mimo tylu powodów wykluczających ciążę powinnam się tym bliżej zainteresować pod tym kątem? Jaki może być inny powód takich odczuć jeśli nie ciąża?

Gość gość
nie możliwe, dziecko zaczyna wykonywać ruchy w znacznie późniejszym czasie, poza tym tabsy i gumy- samo mówi przez się:D odstaw te gumy po co sie faszerowac tabsami po ktorych mozesz sie kochac bez gumy- z gumą?

Gość gość
Tabsy nie chronią przed chorobami, a nie wiesz z kim kto wcześniej spał.