Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o_jedno_piwo_za_dużo

Pijecie kiedy macie pod opieką dziecko to lepiej uważajcie

Polecane posty

Dotąd uważałam,że nic się nie stanie jak wypiję piwo z mężem czy kieliszek wina. Teraz wiem,że jest inaczej :( Ostatnio w trakcie meczu Lechii z Barceloną zrobiliśmy sobie z mężem wieczór kibica-chipsy, popcorn i piwo. Nasze 5 miesięczne dziecko spało. W trakcie meczu od sąsiadów obok dobiegały odgłosy awantury, sypały się wulgaryzmy,że pół bloku słyszało. Mąż się wkurzył i poszedł zwrócić im uwagę,żeby byli trochę ciszej. I co? Po 15minutach do NASZYCH DRZWI PUKA POLICJA!!! Bo ktoś zgłosił,że jest u nas libacja i słychać płacz dziecka :O I pierwsze o co zapytali to czy spożywalismy alkohol. Tłumaczyliśmy,że tak,ale to było jedno piwo-w sumie nawet jeszcze nie dopite. Mówiliśmy,że jakaś libacja to jest,ale obok a dziecko od dawna śpi. Przebadali nas alkomatem-mąż miał 0.1 ja 0.15. Tłumaczyliśmy,że to tylko jedno piwo,ale oni nas traktowali jak jakichś przestępców. Ich pytania, komentarze i głupie uśmiechy :( Nigdy w życiu nie czułam się tak poniżona. Dostaliśmy słowne upomnienie, ale strach był ogromny...

Gość gość
No raczej :O Ja i tak nie piję, bo to gówno strasze spustoszenie w organiźmie robi.

Gość gość
nie wierze ze za jedno piwo traktuja ludzi jak przestepcow.Nawet w polsce policja nie jest az tak glupia!

Jesli mielismy,czy tez mamy pod sobą male dzieci to zawsze ktores jedno z nas stara sie nie spozywac alkoholu podczas imrez czy spotkan,, ale jesli jest jakas pelnoletnia osoba ,ktora alkoholu nie zamierza pic, wtedy we 2 mozemy sobie wypic %, liczy sie ze jedna osoba dorosla nie ma promili Gdy dzieci są starsze z nami (nastoletnie)to juz wiadomo ,ze nie trzeba takich ograniczen miec i mozna sobie przy nich alko wypic

Gość gość
miałam podobną sytuację z policją sąsiadka zaprosiła znajomych i darli japy pod oknem mojej sypialni w nocy, oczywiście wszyscy wypici więc po upomnieniu nic nie dało, zadzwoniłam na policję, głupio mi było bo to starsi ludzie ok 80tki, policja przyjechała coś tam im powiedzieli i się zmyli do domu, za 2-3 dni wieczorem policja przybyła do mnie do domu bo rzekomo katuję dziecko, ono wciąż płacze :D jak raz płakało bo nie chciało iść spać :D efekt także upomnienie inna sytuacja, sąsiedzi inni pala śmieciami więc zgłosiłam ich do straży miejskiej, zapłacili mandat po czym po ok mcu dostałam ja mandat za wożenie dziecka bez fotelika w aucie na podstawie zeznań owej sąsiadki, która podobno widziała że pakuję dziecko bez fotelika i odjeżdżam :/

Gość gość
albo sprobuj dac po lapach 4 latkowi to ci jakas swieta krowa zwroci uwage, a swoje dzieci bila pewnie pasem bo miala z 70lat. mowie z obserwacji-ja dzieci nie mam

Na kafeterii ZAWSZE jest tylko 1 piwo... Jestem przeciwna piciu, uwazam, ze alk to proba ucieczki od samego siebie, zawsze nieudana!

inna sytuacja, sąsiedzi inni pala śmieciami więc zgłosiłam ich do straży miejskiej, zapłacili mandat po czym po ok mcu dostałam ja mandat za wożenie dziecka bez fotelika w aucie na podstawie zeznań owej sąsiadki, która podobno widziała że pakuję dziecko bez fotelika i odjeżdżam :/" 1 1 1 dobrze ci zrobila! U mnie w okolicy tez nie znosimy donosicieli , to najgorszy typ czlwoeka jaki tylko istnieje! Na szczescie mam super sasiadow. Uchowaj Boze od takich ludzi jak 2013-08-01 16:49:34. Gorsza niz wojna!

Jakbyśmy wypili więcej to wskazanie alkomatu byłoby wyższe :O przesłuchiwali nas jak bandytów :( kręcili się po mieszkaniu jakby szukali bomby ukrytej w szafie. I te pytania-czy jeszcze zamierzamy coś pić? czy dziecko płakało? kiedy jadło? Czy karmię piersią? jak spytałam co to ma do rzeczy to policjantka stwierdziła,że jeżeli piję nawet mało i karmię to dziecku grozi FAS. Powiedziałam,że dziecko jest karmione mm. To skomentował to że coś innego było ważniejsze :( Nigdy w życiu nikt mnie tak nie poniżył :O

Gość gość
jagoda czyżbyś paliła starymi oponami i plastikiem? chciałabyś wąchać ten syf z komina? mieć czarno dookoła i dusić się przy zamkniętych oknach? gratuluję!

Gość to nie jest kompleks płci
no i tak powinno być, że jeden drugiego pilnuje, w tym wszystkim chodzi o to by robic tak że nie będzie podstaw do donoszenia, czyli zyć zgodnie z normami społecznymi i prawnymi, to wcale nie jest trudne

o_jedno_piwo_za_dużo, sam sie ponizylas ! masz malutkie dziecko a z mezem pijecie :( dla mnie to nie do pomyslenia. 1 2013-08-01 16:56:37 , przeciez nikt nie pali cala dobe , prawda? Tylko godzinke czy 2 na ciepla wode a Ty juz na SM donosisz. Trezba bylo wczesniej porozmawiac z sasiadem a nie dzwonic! Trezba sie dogadywac z ludzmi a nie byc swinia :P

mieszkam w takiej okolicy , ze gdybym byla nadgorliwa jak ty to bym caly zas dzwonila na policje i SM.

Gość gość
nie iwerze :P Wystarczylo, aby policja zapytala innych sasiadow, skad dobiegala awantura. Tylko wy ja slyszeliscie? :classic_cool: Prawda jest inna niz opisalas :P

Gość gość
Jagoda pilnuj swojego męża alkoholika co codziennie pije i matki sadystki co zwierzaki topi a nie innych się czepiasz Autorko już wiesz że następnym razem lepiej wypić colę

Było dokładnie tak jak napisałam. Oni byli głośno,mąż poszedł i zwrócił im uwagę, powiedział,że rozumie że mogą się bawić my też oglądamy mecz i pijemy piwko,ale jest dość późno i mogliby być trochę ciszej. A oni na nas w odwecie nasłali policję,bo policja przyszła konkretnie do nas. Nie powiedzieli kto ich wezwał ale jestem pewna że to sąsiedzi w odwecie za zwrócenie uwagi :O a gdzie policja miała chodzic i o co pytać skoro ktoś im wskazał nasz adres? przyszli prosto do nas.

Gość gość
a jak kiedyś pisałam że z mężem nie pijemy przy dziecku to twierdziły że pewnie mam traumę z dzieciństwa i że to głupota bo można pić kulturalnie a widać nawet pijąc kulturalnie można sobie napytać biedy

Gość karanata
jagoda369 sądzę albo jesteś z Radia Maryja albo tak bardzo się nudzisz, takie bzdury wypisujesz. Jestem po prawie, mąż jest inżynierem genetycznym. Mamy dwoje małych dzieci i czasem wieczorem wypijemy kieliszek szampana lub wina. Picie to nie zawsze jest ucieczka. Ucieczka jest w ów czas gdy pijemy by zapomnieć. Alkoholizm i nadużywanie alkoholu... Temat znany mi od podszewki. Nie masz prawa szufladkować ludzi po swoich przeżyciach jak sądzę. To co pisałaś na temat innych jest znieważeniem i mogą Cię oskarżyć o zniesławienie. o_jedno_piwo_za_dużo Trzeba było włączyć aparat na nagrywanie w telefonie i wylegitymować policjantów. Mają obowiązek odpowiedzieć na zgłoszenie, nie mają prawa wygłaszania własnych poglądów na temat.

Gość gość
to tu na kafeterii same takie święte krowy są, które przez 18 lat, dopóki dziecko nie będzie alkoholu ani łyka alkoholu nie wezmą ???? Już w to wierzę. A przepraszam prawie 19 bo przecież jeszcze 9 miesięcy ciąży.... a przepraszam podczas starań też nie można małego łyka piwka wypić bo przecież dziecko pocznie się p*****lnięte. Czyli nie pijecie jakieś 20 lat tak ?????

Gość gość
W zupełności rozumiem autorkę i powiem Ci że traumę bym też przeżyła..mam trójke dzieci, nastolatkę ,prawie dwulatka i niemowlę 3 miesięczne karmione mm. I wieczorem tak jak teraz sobie czasem wypije szklankę piwa.. A sąsiadom nie zwracam uwagi...nie ma sensu...ja nie służba porządkowa...jak robią imprezy uciążliwe zaraz dzwonię po policję...zdarzyło się tak dwa razy...inie ukrywam się z tym tylko im mówię że nie będę po nocy w koszuli ganiała po schodach i nie zostawię niemowlęcia....tylko dzwonię tam gdzie mam prawo i koniec kropka. Tobie też tak radzę następnym razem.... A co do komentujących co niektórych...wy zawsze jesteś święte...tylko kurna tylko na forum...a w domu menelarnia....