Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy waszym dzieciom wyszedł pierwszy zabęk

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie

Gość gość
Totalnie nie ma reguły: córka 8 m-cy, syn 4.

Gość gość
no właśnie córka ma 4,5 miesiąca. widzę że strasznie ja to męczy od kilku dni, trze strasznie po dziaslach, najchętniej pielucha tetrowa. wcześniej już brała wszystko do buzi ale nie tak, teraz jest strasznie marudna i dosłownie rysuje po dziaslach.

Gość gość
Mój synek miał 6,5 miesiąca.U Twojej córy może być tak że ząbki się tworza dopiero więc stąd taki zachowanie co wcale nie musi oznaczać że zaraz wyjdzie ząbek.Życzę lekkiego ząbkowania u nas była gehenna z każdym jednym :(

Gość gość
moja skonczyla 8 miesiecy i ida jej zabki na dole,ale bardzo wolno, jeden juz minimalnie zaczyna wychodzic,taka gorka sie zrobila,yhhh baaardzo wolno to idzie

Gość gość
my czasem cały dzień lecimy na calgelu autorko :) i tak od 4 miesiąca, czasem wystarczą gryzaki, niekiedy nie i wtedy smarujemy. Ma już ponad 6 mcy a ząbka nie widać, a takie pierwsze objawy pojawiły się w 3 mcu ;) od 3 mca ma spuchnięte dziąsła-i to nie moja opinia tylko lekarza :) no ale cóż czekamy :)

u syna pierwszy ząbek wyszedł na 6 msc, a ślinił się i wkładał do buzi rączki i miał podpuchnięte dziąsła już 2 msc wcześniej ;-/

Gość gość
Mój syn miał 4,5 miesiąca a jakieś dwa tygodnie później wyszedł kolejny, reszta średnio raz na miesiąc :) poszło szybko i w miarę bezboleśnie. Mam koleżankę której córka zaczęła ząbkować w wieku 15 miesięcy teraz ma 19 i tylko 2 ząbki.

Gość gość
4 mce drugie 5 mcy.

Gość gość
7 mcy dwie dolne jedynki

Gość maryja sklodowska
U obydwojga wyszly dwa pierwsze zeby jednoczesnie. U corki -pierwsze dzie ko - w wieku 6 mcy, u syna - 4 mce

Gość maryja sklodowska
Aha - a slinienie i mietolenie w ustach obydwoje zaczeli w wieku 2 mcy. Tak ze corka walczyla 4 mce, a syn 2

Gość gość
no właśnie ona też już dawno sie ślini i mietoli ale teraz to już całkowicie. potrafi pieluszke tetrowa nałożyć na raczke i trzec po dziaslach że aż skrzypi.

Gość gość
dolne jedynki jak skonczyla 10 miesiecy

Gość gość
mojej corce 2 naraz jak miala 3mce a synowi jak mial 4

Gość gość
pierwszy zabek - 4.5 miesiaca. teraz ma 10 miesiecy i 8 zabkow

Gość gość
jak miał 30 lat

tak się zastanawiam po czym poznać, że idą już zęby? Wiem, że to kiedy wyjdzie ząbek to w części sprawa genetyczna, mąż urodził się z dwoma zębami więc z jednej strony ząbki mogą być wcześnie. Córka ma 3 miesiące, od miesiąca ma dwie białe kropeczki na dziąsłach, od tygodnia wydaje mi się, że są wypukłe okropnie pcha piąstki do buzi i pociera jakby dziąsełkami o nie, dzisiaj chwyciła mojego palca i robiła to samo, wczoraj wkładała gryzak do buzi, mniej je (ale to może być też kwestia upałów albo tego, że ma już dość mleka HA które jest gorzkie). Nie wiem czy to etap pchania wszystkiego do buzi czy coś się zaczyna już dziać?

Gość gość
corka miala 11 miesiecy. 3 dni stan podgoraczkowy, w nocy nic nie spala, w dzien jak wypila flache mleka to sukces, jesc kompletnie nic, ciagly placz i paluszki w buzi