Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZdesperowanaSZUKAMPOMOCY

przemoc w rodzinie szukam pomocy

Polecane posty

Witam. mam 19 lat, depresje nerwicę i wszystko inne.. od kilku lat w mojej rodzinie dzieją się złe rzeczy, jest stosowana przemoc przez ojca alkoholika. po tylu latach awantur wezwaliśmy policję. Na ojcu nie zrobiło to wrażenia, nie wiem co mam teraz zrobić. po tylu latach patrzenia na to jak ojciec bije moją matkę, rodzeństwo i mnie powiedziałam DOSYĆ i na tym się skończyło bo nie wiem co mam zrobić by te męki się skończyły. Chciałam się wyprowadzić, ale nie mam dokąd a przede wszystkim nie mam za co, moja praca nie jest płatna na tyle bym się sama wyżywiła. Do tego problemu dochodzi jeszcze siostra która trzyma stronę ojca. Mama jest już bliska wyczerpania sił. Ojciec wyrzuca nas z domu, codzienne awantury skłaniają mnie do myśli samobójczych. Chcę iść do psychologa by mi pomógł naprawić moje nerwy przez sytuacje w domu niszczę sobie związek, wszystkie nerwy wyładowuję na moim partnerze którego bardzo kocham. On trzyma mnie przy życiu. Naprawdę nie wiem co mam zrobić, nie chcę żyć w tym domu. Nie panuję nad nerwami, pod wpływem złości rzucam wszystkim co mam pod ręką, to wszystko jest za sprawą ojca który nabawił mnie nerwicy. Proszę o pomoc, szukam jakiegoś dobrego psychologa z okolic gdańska Sama sobie z tym problemem nie poradzę, mam tylko 19 lat... Chcę zacząć żyć normalnie tak jak nastolatki w moim wieku. Darujcie sobie śmieszne komentarze

Gość łan tu
wspolczuje zycze wszystkiego dobrego

Co do przemocy ze strony ojca dodam jeszcze że jest to wyżywanie się na tle seksualnym, ojciec g****i mnie, podczas stosunku bije i mocno ciągnie za włosy... Pomóżcie ludzie co robić! Do kogo się zgłosić?

Gość gość
w sumie psycholog,ok,ale co to da,jak sytuacja w domu sie nie zmieni.Tu trzeba interwencji w rodzinie,by ojciec sie nie panoszyl.Potem wywiezc go,by sie leczyl.

Czy jest coś takiego jak "przymusowe leczenie" jeśli tak, to jak to wygląda?

Gość gość
zadzwon na niebieska linie!!

Gość gościówa 26
Tak, zadzwoń pod jakiś telefon zaufania, na pewno coś sensownego Ci doradzą, tam pracują specjaliści i wiedzą co robić takich sytuacjach. Kiedyś były nawet bezpłatne albo bardzo tanie, poszukaj w necie, są różne.