Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana111

przeczytajcie zanim zaszczepicie

Polecane posty

Gość gość
No masakra. Dzieki za link.

Gość gość
to samo jest ze szczepiopnka MMR laczenie ospy odry i rozyczki.. najwiecej powiklan i autyzmu u dzieci.. tyle ze problem jest taki ze jest ona w PL obowiazkowa w 13-14mc zycia dziecka...

Gość gość
bzdury

Gość gość
a wiesz jakie są p[owikłania i skutki po Odrze albo gruźlicy?

Gość gość
ja nie zgodziłam sie na podanie mojej córce MMR, córka zaraz skonczy 7 lat i nie wiem kiedy sie zdecyduje na to szczepienie

Gość gość
tępe blerwy które sądzą że są mądrzejsze od lekarza który 5 cz 6 lat studiował medycyne i drugie tylko poświęcił na specjalizacje hehe. jajko mądrzejsze od kury, koń by się uśmiał. Ostatnio w gazecie przeczytałam piękny artykuł, że jednak szczepić, a to że wasze dzieci jeszcze nie zachorowały to tylko dzięki tym którzy dzieci swoje poszczepili.

Gość gość
Odra to pół biedy ale z gruźlicy już dzieciaka nie wyleczycie do końca życia

Gość gość
Moje dziecko miało szczepienia i co lepsze przeszło większość chorób zakaznych, i to wcale nie łagodnie, bo np. nie zaszczepiony syn koleżanki ospe pprzeszedł w 10dni a mój 3 tygodnie

Gość gość
mam w rodzinie wielu lekarzy i ciekawe ze oni nie szczepia swoich dzieci... a skoro Wasze dzieci sa zaszczepione to czego sie boicie????

Gość gość
mam w rodzinie wielu lekarzy i ciekawe ze oni nie szczepia swoich dzieci... a skoro Wasze dzieci sa zaszczepione to czego sie boicie???? xxx mitomanka

Gość gość
nie znam żadnej normalnej matki która świadomie naraziłaby dziecko na odrę bądź inną ciężką i często śmiertelną chorobę świadomie..no może poza Reni Jusis :|

Gość gość
Co zabawne w temacie wielce oświecone wypowiadają się w większości mamy których dzieci nie zaznały skutków ubocznych szczepionek, czuja się takie pewne i w ogóle super. Inaczej by mówiły gdyby ich dziecko dostało powikłan po szczepiennych takich jak problem z napięciem nerwowym, kszyk mózgowy, porazenie czy wiele innych.

Gość gość
# krzyk rzecz jasna

Gość gość
jakie prawdopodobieństwo powikłań niesie zaszczepienie dziecka w %? 0,5%?????? chyba mniej więcej takie jak że spadnie mu na głowę samolot.a jakie niesie zagrożenie realne dla niezaszczepionego dziecka?

Gość gość
twój mózg też by krzyczał ale niestety masz oczy tęskniące za rozumem :-D

Gość gość
*******mam w rodzinie wielu lekarzy i ciekawe ze oni nie szczepia swoich dzieci... a skoro Wasze dzieci sa zaszczepione to czego sie boicie???? xxx mitomanka***** wiesz mi to wisi czy mi tu ktoś wierzy czy nie, ja tylko napisałam jak jest. Najzabawniejsze ze najwiecej krzycza Ci którzy najmniej wiedza o szczepieniach

Gość gość
gość twój mózg też by krzyczał ale niestety masz oczy tęskniące za rozumem smiech.gif Widać że gówno w tym temacie wiesz, a termin medyczny cie bawi, głupia jesteś jak but nie rozmnażaj się. Z dzieci autystycznych z nowotworami i po amputacjach tez się smiejesz pustaku?

Gość gość
gość nie znam żadnej normalnej matki która świadomie naraziłaby dziecko na odrę bądź inną ciężką i często śmiertelną chorobę świadomie..no może poza Reni Jusis :| xxxxxxxxxxxxxxxx no rzeczywiscie świnka czy różyczka to szalenie śmeirtelna choroba, z odrą powiedziałaybym to samo tylko tutaj trzeba porządnie wyleczyć, żeby nie pojawiły sie powikłania

Gość gość
A czytałaś procedury medyczne by dziecko mogło być wpisane do wpisu NOP? Watpie czy jest to 1/100 przypadków, bo w godzine nie da się realnie być w w poradni gdzie dziecko było zaszczepione i do tego wypełnić te wszystkie formularze odwiedzając 2 lekarzy. I czy u każdego odczyn występuje w ciągu godziny dwóch trzech? nie często jest to nawet 12h.

Gość gość
ty pustaku a krztusiec albo polio? który lekarz rozpozna objawy a nie pomyli ich z wirusówką, albo WZW typu B? też wyleczysz idiotko?

Gość gość
dlatego szczepiłam swoje dzieci szczepionkami skojarzonymi, które nie zawierają timerosalu.

Gość gość
no, ale zawierają inne metale ciężkie

Gość kaska z wlkpppppp
gość ty pustaku a krztusiec albo polio? który lekarz rozpozna objawy a nie pomyli ich z wirusówką, albo WZW typu B? też wyleczysz idiotko? Nie szczekaj tepaczko polio nie wystepuje od końca lat 80 w Pl!!!!! Zdarzaja się tylko przypadki POSZCZEPIENNE!!!! Co do wzw każdy myslący szczepi, na polio można zaszczepić dziecko szczepem zabitym który nie niesie ryzyka wywołania choroby a nie tak jest to praktykowane u nas szczepem zywym. Nic nie wiesz to zamilcz bo się ośmieszasz!

Gość gość
pustaki szczepia na wszystko bo gówno wiedza o powikłaniach

Gość gość
a co w tych czasch nie zawiera metali ciężkich?

Gość gość
Świnka nieśmiertelna, różyczka nieśmiertelna- super, jak przechodzi się ja w wieku dziecięcym. A jak się dziecko nie zarazi i zachoruje właśnie na świnkę w wieku dorosłym??? Mój tata zachorował w wieku 40+ nie chce mi się nawet pisać jak to się skończyło :/ Jak nie chcecie szczepić dzieci to won do murzynów! Cywilizowany kraj cholera jasna a te marzą o powrocie gruźlicy i polio- kretynki! Bo właśnie tym się skończy nieszczepienie. Lekarze swoje a kafe mamy i tak najmądrzejsze

Gość gość
no, więc najlepiej od razu noworodkowi wtłoczyć prosto do mózgu, skoro wszystko te metale zawiera

Gość gość
kaska to jednak szcepisz? bo wariatkę z siebie robisz? szczepisz tylko to na co ci pasuje i szcekasz że szczepionki złe