Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to prawda że Anglicy są niemiłymi ludźmi

Polecane posty

Gość gość

niegrzeczni? A Francuzi nadęci, aroganccy, obrazają innych bez powodu. To prawda?

oczywiście, tak samo jak każdy Rosjanin to alkoholik, a każdy Polak to złodziej.

Gość 2003
zalezy od jednostki, jak wszedzie. jesli juz, to anglicy slyszy sie ze slyna raczej z ulozonych manier ;) francuzi ponoc nie trawia, gdy inne narodowosci sie panosza. jesli chcesz zobaczyc arogancje, to proponuje niemcow i amerykanow. ale to sa oczywiscie generalizacje, poniewaz wszystko zalezy od jednostki.

Gość gość
sa, ale raczej tylko w stosunku do polakow. Po prostu nie jestesmy lubiani za granica.

Gość gość
pytam powaznie. To samo piszą na zagranicznych forach, ze anglicy są nieuprzejmi, niegrzeczni..francuzi strasznie pewni siebie, wybrzydzają, nie są pomocni. Włosi mają podwojną moralnosc, na tygodniu rozpusta a w niedziele kosciolek. Polacy ogolnie jako narod to pseudokatolicy, cwaniaki, kombinatorzy. Wiadomo,ze ludzie są rozni ale taka jest wiekszosc wiec pytam jaka jest wiekszosc anglikow, francuzow itp

powiedziałabym raczej, że Anglicy są do bólu uprzejmi. Niekoniecznie mili, ale mają taką wyuczoną postawę. I mnie to pasuje.

Bylam wiele razy i Anglicy byli naprawdę fajni. Zwłaszcza taka jedna kobietka która pracowała w Morrisonie. Tam chodzi wielu Polaków :) I chyba podłapała nasz język, kiedyś rozmawiałam z kolezanka przy kasie i akurat nas obsługiwała - pod koniec powiedziała po polsku " miłego dnia, DOBRANOC" :D We Francji i Niemczech też byłam pare razy i nie odczułam chamstwa. To zalezy od jednostki, przecież Polacy tez sa rozni...

Gość gość
Anglicy są uprzejmi, mili poza pracą mniej ale chamy nie;) najmniej sympatyczni w Europie chyba są ludzie ze Szwecji, Danii...moze na takich trafiłam nie wiem, ale są sztywni, pomocni ale jakby z przymusu, zamknięci w sobie...kiepskie towarzystwo. Otwartość Włochów bardzo mi przeszkadza. Francuzi są dumni ze swojego kraju, francuskich firm, języka. W Paryżu duzo chamstwa, reszta kraju nie. Takie mam odczucia.