Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka butelka dla 3 miesięcznej córki przy karmieniu mieszanyn 150 czy 250 ml

Polecane posty

Gość gość

Witajcie karmię głównie piersią ale często małą dokarmiam mm 75 lub 90 ml. Ale sporadycznie zdarza się gdy muszę wyjść poza dom na kilka godzin i zostawiam ją mamie to mama robi jej całą butlę czyli 150 ml. Teraz mam zamiar wymienić butelkę na nową i powiedzcie mi czy jeśli kupię znowu 150 ml czy to nie będzie za mało? Czy powinnam już kupić większą czyli 250 ml?

Gość gość
ja się nie spotkałam z butelkami 150... mam 125 i 250

Gość gość
Moj 5cio miesieczny je tylko mm i starcza.nam 150. Ok 200ml wypija tylko na noc. W dzien wiecej niz 130-140nie pociagnie. Sporadycznie udawalo mu sie 150 +5 miarek mleka,co daje 170ml plynu,ale to sie miesci w 150ml butelce. Zalezy jak twoja corka bedzie z apetytem ale piersiowe dzieci pija mniej a czesciej. Jak przechodzilismy na butelke wlasnje po 3 miesiacu to maly nie byl w stanie wypic wiecej niz 80-90ml.

Gość gość
Ja mam butelkę 160ml. Córka ma 5 miesięcy i starcza. zjada max130ml. Ale to też zależy od dziecka bo znam też takie co mając 5 mies zjadają 200ml. Jeśli kupisz 250 to na dłużej starczy. Jednak ja bym kupiła 150. Później jak będzie dobra a będziesz musiała mieć większą to najwyżej będziesz miala np na sok.