Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ocencie prosze menu mojej corki 14 miesiecy

Polecane posty

Gość gość

ok 7-200ml mleka 8.30- 2 sniadanie, najczesciej kawalek buleczki/chlebka z czyms 11.30-obiad, ok 200 ml zupy lub ryba/mieso i warzywa 15- 150-200g owocow, czasem z platkami czy biszkoptami 18-kolacja, jogurt i platki, jajecznica, kanapki, czesem 2 talerz zupy 20.30-200 mleka w miedzyczasie (nie codziennie) 2 chrupki kukurydziane lub kawalek wafelka/czekolady w ciagu dnia wypija duzo wody/herbat

Gość gość
moja je wiecej ale jest zarlokiem po mamie;)

Gość gość
nie napisałaś jakie je warzyw co do kanapek, czym smarujesz, co tu oceniać?

Nie opisałaś dokładnie jadłospisu. Ogólnie jest ok ale... - Na tym etapie możesz spokojnie zastąpić poranną butlę miską kaszy zbożowej, np manny z sokiem. Dzieci bardzo ją lubią. To będzie treściwe śniadanie. - między śniadaniem a drugim śniadaniem może wtedy upłynąć więcej czasu. Na drugie śniadanie możesz zacząć dawać jajka, omlety, twarożek, placuszki, itp - obiad według mnie masz bardzo wcześnie i z tego co piszesz jest on jednodaniowy. Nie wiem jakiej wielkości jest porcja ale mogłabyś jednego dnia podać i zupkę i drugie. - deser ok - kolacja ok choć powoli przesuwaj ją dalej w czasie. Drugi talerz zupy czy jajecznica na noc to chyba nie za dobry pomysł... Kanapka, kaszka, twarożek, naleśnik, albo zupa - pod warunkiem że wcześniej było drugie (lub na odwrót).

Ja mam 11misięczne dziecko. I jego jadłospis wygląda np tak: 7.00 - kasza manna z sokiem (dawana łyżeczką) na 150 mil mleka 9.30 -150mil mleka przed poranną drzemką 11.00 - drugie śniadanie (jajecznica z 2 jajek, kanapka, twarożek) 13.00 - przetarte owoce z biszkoptem 14.00 - 150 mil mleka przed popołudniową drzemką 16.00 - zupa My jemy obiady wieczorem więc siłą rzeczy o 18.00 - drugie danie (ziemniaczki z rybą lub mięskiem, warzywa gotowane) 20.00 - 240mil mleka Mleka o 14,00 mam zamiar się wkrótce pozbyć. Od razu zaznaczę że mam głodomora :-) Ale między posiłkami raczej nie podjada. Je praktycznie wszystko choć oczywiście pewnych rzeczy mu nie daję (np. czekolady!)