Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmmmmmmmmmmmvvvv

nieodebrane awizo z sadu

Polecane posty

Gość mmmmmmmmmmmmmmvvvv

witam,chcialabym sie poradzic w sprawie nieodebranego awizo z sadu,moze ktos mial podobna sytuacje.Jakis czas temu zlozylam zeznania w sprawie oszustwa pewnej firmy.Teraz zostalam poinformowana przez mame,ze poszla z tym awizo ktore jest do mnie na poczte zeby je odebrac i pani z poczty powiedziala,ze nie moze go wydac.Niestety jestem zagranica juz od ponad miesiaca i za jakies 2miesiace mam zamiar wrocic.Co mam zrobic skoro nie jestem w stanie odebrac tego wezwania?

Gość gość
Prześlij mamie upoważnienie do odbioru tego pisma. wpisz nr dowodu osobistego. napisz :Ja Anna Nowak legitymująca się dowodem osobistym XXXXX upoważniam Beatę Nowak do odbierania wszelkiej korespondencji listownej. Wpisz date i podpis.

Gość gość
Napisz do sadu list o zaistniałej sytuacji.

Gość gość
awiza z sądu nie wydadzą nikomu oprócz Ciebie , ale to dobrze bo nie musisz się wstawiać np na rozprawe. Może niech mama idzie czy zadzwoni do sądu że jesteś nieobecna .

pisałam wcześniej jako gość . Po odebraniu awizo musisz się wstawić obowiązkowo , po co mamie wysyłać upoważnienie skoro Cię nie ma.

tak jak wcześniej pisałam , niech mama zgłosi Twoją nieobecność w kraju.

Gość mmmmmmmmmmmmmmvvvv
czytam wlasnie rozne tematy na ten temat i sa rozne wypowiedzi.Ponoc upowaznienie innej osoby musi byc notarialne.nawet jakby mama je odebrala nie jestem w stanie przyjechac juz.obawiam sie grzywny.

Gość gość
ło matko, skoro wiedziałaś że uczestniczysz w jakieś sprawie to przed wyjazdem za granicę trzeba było popytać w sądzie co i jak poza tym awizo też mają jakiś okres ważności i bodajże po 2 tygodniach korespondencja wraca do nadawcy czemu matka wcześniej nie mówiła że była do ciebie korespondencja, mogłaś wtedy napisać do sądu pismo wyjaśniające nieobecność

Gość mmmmmmmmmmmmmmvvvv
po zeznaniach policjantka na moje pytanie co mam zrobic gdy przyjdzie awizo a bede zagranica powiedziala,ze bardzo mozliwe ze w ogole nie przyjdzie,etc .Uznalam te sprawe za malo wazna poniewaz moje zeznania byly malo wazne i teraz w ogole zaluje,ze je zlozylam poniewaz i tak nie odzyskam pieniedzy ktore stracilam a moze i jeszcze bede musiala zaplacic grzywne:(

Ponoc upowaznienie innej osoby musi byc notarialne...............oczywiście że musi byc notarialne

Gość mmmmmmmmmmmmmmvvvv
wlasnie od osoby,ktora takze dostala pismo z sadu dowiedzialam sie,ze sprawa zostala umorzona.Wiec prawdopodobnie list z sadu zawiera te informacje. czy to oznacza,ze nie musze odbierac tego pisma z sadu?

Gość gość
Numer sprawy znasz? Adres sądu znasz? Pisać umiesz? W kraju, w którym przebywasz jest poczta?