Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość veressa

Jaki peeling by po depilacji włoski nie wrastały grubo ziarnisty

Polecane posty

Gość veressa

Mam problem z czerwonymi krostkami i wrastającymi włoskami po używaniu depilatora. Ponoć jeśli się stosuje 2 razy w tygodniu regularnie peeling to nie ma takich problemów ze skórą na nogach. Ja używałam do tej pory peelingu z joanny. Taki myjący do ciał, jest on bardzo drobnoziarnisty. Efektów, czy jakiejś zadowalającej poprawy, nie zauważyłam. Więc może ten peeling jest nieodpowiedni?

Gość veressa
Należy zatem używać tych gruboziarnistych? Jakich najlepiej, do skóry wrażliwej i po depilacji?

Gość veressa
Oczywiście staram się przestrzegać wszystkich zasad dobrej depilacji. Robię to po kąpieli, bądź prysznicu. Depiluję pod włos.

Gość veressa
Słyszałam też, że najlepiej zaraz po depilacji nie stosować balsamów, czy kremów, tylko dzień po.

Gość veressa
Również to robię, lecz mimo wszystko nadal mam problemy z wrastającymi włoskami i utrzymującymi się zaczerwieniami. P.S ciągle mi wyskakiwało "Wiadomość oznaczona jako spam" więc by to umieścić musiałam to a tak podzielić.

Gość gość
piling cie jeszce bardziej podrazni, sataj sie depilowac jak najrzadziej, kup krem spowalnijacy odrosty, nacieraj woda utleniona,zeby wyjasnialy i oslably.