Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alergiczka zakolczykowana

Alergie miejscowe szukam pilnej pomocy

Polecane posty

Na początku powiem, że od mniej wiecej 12 lat się kolczykuję, w sumie mam 9 kolczyków. I znimi jest problem Osttatni robiony pół roku temu, zagoił się i było dobrze. Dzisiaj jednak wyszłam na deszcz - bo czemu nie - postac w ścianie wody. Wróciłam i po mniej więcej 20 minutach od powrotu zauważyłam że ucho mi spuchło na kolczykach, a dodatkowo swędzi bardzo. Mam też czerwone plamy na twarzy, zwłaszcza na brodzie. Dziurki od kolczyków bolą i swędzą jednocześnie :| Nie mam możliwości pójścia już do apteki dzisiaj, ale jakakolwiek porada co zrobić? Oczywiscie się dokłądnie umyłam, łącznie z myciem włosów... Zakładam że to od deszczu, bo od 16 nie jadłam nic ani nie piłam poza wodą.

Gość gość
przemyj wodą utlenioną albo jodyną a jak masz to mascią z antybiotykirm.

Gość gość
jak mieszkasz w miescie to genialny pomysl stac na deszczu, ktory zbiera wszelkie spaliny, kurze etc,....

Przemyta wodą utlenioną, smarowane tribioticiem, ale coś nie idzie. Mam ropę na wszysktich kolczykach A co do deszczu to mieszkam w Warszawie od 3 tygodni... Zawsze w deszczu chodziłam.

Gość gość
bedziesz musiala sie odzwyczaic chodzenia po deszczu.... w miastach to dosc nierozsadne. zamiast smarowac takimi rzeczami to idz po cos antyhistaminowego i mozliwe ze bedziesz musiala wyjac kolczyki :(

Gość gość
może czas zmienić leki, skoro wystapiła taka silna reakcja? mnie zawsze pomaga popularny allertec, gdy nasilają isę objawy.