Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość złotowłosa10101001

jak zrobić delikatne fale na baardzo długich włosach

Polecane posty

Gość złotowłosa10101001

jak zrobić fale na włosach za pas? mam włosy dość podatne, jednak raczej proste niż kręcone. nie chciałabym używać pianki, lakieru i suszarki, by ich nie wysuszać. jakie macie sposoby?

Gość też długozłotowłosa
jestem niedzisiejsza, po myciu zaplatam w warkocz, wtedy włosy są pofalowane

Gość też długozłotowłosa
czytałam że teraz jest moda na robienie czegoś w rodzaju papilotów z rajstopy, wtedy loki są miękkie i włosy się nie niszczą jak od tradysyjnych wałków do włosów

Gość też długozłotowłosa
poszukaj filmów instruktażowych na youtube

Gość gość
po warkoczu włosy wcale nie wyglądają ładnie. Ja polecam zrobić ci koka albo dwa (zależy jak gęste masz włosy), takie ślimaki zakręcić np na noc i rano masz piękne fale.

Nie jestem fanką eksperymentowania z rajstopami i innymi cudami. Też mam długie włosy i korzystam głównie ze sprawdzonej lokówki. Po to w końcu została wymyślona :) Tylko trzeba dobrać odpowiednią lokówkę do swoich włosów, żeby efekt był zadowalający. Na stronie philipsa - http://www.philips.pl/c/produkty-do-stylizacji-wlosow/31500/cat/ jest kilka rodzajów. Ja osobiście korzystam z szuszarko-lokówki po myciu włosów i ładnie mi się kręcą. Kiedyś miałam większe problemy z kręceniem loków.