Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy warto zalozyc wlasny biznes

Polecane posty

Gość gość

Nie moge znalezc pracy, mysle o tym zeby otworzyc cos swojego, skorzystac ze srodkow unijnych. Macie wlasne biznesy? jak tak to jakie i jak one prosperuja ?

Gość gość
Ja skorzystałam z własnych srodków. Otworzyłam firmę w marcu, na razie wydałam 40 tys. i cały czas mam nadzieję, ze będę mieć tylu klientów że pokryją mi chociaż opłaty za wynajem lokalu i zus. O zarobku na razie nie marzę :) dobrze, ze mam jeszcze trochę oszczędnosci, zeby to opłacać.

Gość gość
Zależy jaka branża. W tym roku ogólnie jest kiepsko, kogo by nie pytać, nikt nie wyrabia finansowo, przychody bardzo małe, a opłaty są stałe.

Gość gość
w tym kraju jako własny biznes oplaca się tylko sprzedaż własnego ciała. I to na czarno oczywiście.

Gość gość
ja mam własny biznes ale moi rodzice tez mają swoje biznesy i dużo mnie nauczyli, ja miałam swój pomysł ale oni go poparli, pożyczyli kasę na start, do dziś mnie wspierają bo problemów jest co niemiara, najpierw długi u rodziców i trzeba się modlić żeby mieć na opłaty: czynsze, zusy, ja po 1,5 roku spłaciłam dopiero długi i zaczęłam tak naprawdę zarabiać. bez oparcia i pomocy rodziny to byłby hardkor.