Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GrzecznaAga27

29 lat i brak dziecka

Polecane posty

Mam 29 lat i nie mam dziecka. Ciągle się staramy z mężem, od 5 lat. Nie mogę mieć zapłodnienia in vitro, bo 3,5 roku temu przebyłam udar mózgu i nie mogę brać żadnych hormonów.Staraliśmy się o dziecko jeszcze przed ślubem i kiedy 2 lata nic nie zaowocowały postanowiłam pójść do lekarza. Przepisała mi hormony m.in CLO, d*phaston i pregnyl, które zaważyły na moim zdrowiu (niedokrwienny udar mózgu). Z roku na rok czuję że to jest niedoścignione marzenie, za rok 30-tka, czuje się bezużyteczną, niepełnowartościową, niepełnosprawną kobietą :( czy ktoś ma podobnie :(??

Gość anormalia
Ja nie mam bo nie chcę, więc nie mam podobnie. A Ty biedna, skoro chcecie a nie możecie, ale starajcie się, jesteś młoda.

Gość gość
mmmmmmm...

Gość gość
zainteresuj się adopcją, jest tyle osieroconych dzieci, których nikt nie kocha

Gość gość
Może skorzystaj z usług biostan z krzeszowic. Podobny są dobrzy w takich chorobach.

Gość gość
a stwierdzili co tobie jest że nie możesz zajść? dlaczego te leki doprowadziły do takich powikłań? może powinnaś zaskarżyć lekarza który Tobie zapisał?

Gość gość
i czego tu zalowac?Zaoszczedzisz sobie nieprzespanych nocy,marudzenia,histerii,a w pozniejszym czasie wiecznych fochow,pyskowania,ciagniecia tylko kasy,problemow dojrzewania.Na starosc i tak pojda w swoja strone,bo po co im starzy,niedolezni?ot realia posiadania dzisiaj dzieci:p

Gość gość
dzieci są przereklamowane, wychowałam 4 wiem co piszę

Gość gość
Autorko skoro nie trawisz duzych dawek hormonow to mozecie podejsc do invitro na tzw cyklu naturalnym. Bylas juz w klinice nieplodnosci?

1. zastawiałam się nad tym by zaskarżyć lekarza, napisałam pozew, poszłam to adwokata i powiedział mi że z lekarzami to jest jak "walka z wiatrakami" , nie wygra się. A poza tym szkoda mi nerwów. 2. Nie mogę zajść bo nie mam jajeczkowania 3. Ja mam od 12 lat instynkt macierzyński i raczej nie zapowiada się, że mi przejdzie ;) 4. Do invitro na tzw cyklu naturalnym nie mogę podejść, bo nie mam jajeczkowania...

Gość matkakwoka
Autorko ja się pięć lat starałam, w końcu przestałam liczyć na ciążę, akurat dostałam nową pracę i bach...ciążą. teraz trzylatka mi biega po mieszkaniu. Odprężcie się, myślcie o przyjemnościach i zobaczysz, że w końcu uda się i Wam. Moim znajomym sami lekarze mówili, że oni nigdy nie będą mieć dzieci (ponoć wina po obu stroanch) a mają dwójkę.

Gość gość
Nie masz jajeczkowania. A miałaś zrobione badania czy Ty wogóle jeszcze masz jajeczka?

ja teraz nie liczę i się "nie staram" a jednak nie mam dziecka ehhhh... mam jakie dni , raz na 3 m-ce że smutno mi... tym bardziej że co się oglądnę na ulicy to ... ciężarna...

Gość gość
Musisz sobie powiedziec,ze jak beda dzieci to beda,a jak nie to nie.a moze lepiej tyle w nich jadu i bezecenstwa.....nic na sile!co ma byc to bedzie!!!

Ty przestan sama myslec tylko idz do kliniki gdzie znaja sie lepiej niz ty na takich sprawach. Moze mozecie skorzystac z komrek dawczyni? Zycze ci powodzenia...

Gość gość
ja nie mam dziecka bo nie chce narazie, a mam 30 lat. Tobie współczuje,, ale nie możesz zajść w ciąże bo tylko o tym myślisz i się spinasz. W ten sposób nigdy Wam się nie uda. Jak wyluzujecie, to powinno się udać.

Gość gość
ja nie chciałem dzieci nigdy i do teraz nie chce a dwa razy wpadłem, Ty chcesz i nie możesz zajść to nie jest niestety sprawiedliwe

Gość gość
mam 28 lat i też nie mam dziecka