Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościówka piersiówka

TEMAT MAM KARMIĄCYCH PIERSIĄ ZAPRASZAM

Polecane posty

witajcie mamy karmiące piersią ! mam nadzieję,że rozgościmy się na tym temacie i podzielimy swoimi doświadczeniami, obawami i innymi w temacie kp i nie tylko:)

Gość Katia 8778
Chyba nie wiele mam teraz karmi piersią albo wszystkie właśnie kolacje podają swoim malutkim ssakom, że żadna nie odpowiada :)

Gość gość
Ja karmie piersia, mam 3 miesiecznego maluszka, a wy? Tzn. Skonczyl synek 6.08 trzy miesiace.. Wlasnie sobie czytam kiedy i jak wprowadzac stale pokaemy Iz

Gość gość
Ja karmie piersia moja 8-miesieczna core. Juz jest to dla mnie meczace, ale nie zapowiada sie na koniec karmienia, zwlaszcza w nocy :(

super,że się odzywacie :) Ja karmię od pierwszych chwil czyli dzisiaj jest 9tydzień :) Póki co bardzo się cieszę,bo kp jest najłatwiejszą formą dawania jedzenia niemowlakowi jak dla mnie. Nurtuje mnie jedno, czy Wasze dzieciaki też notorycznie zasypiają podczas karmienia? Co do stałych pokarmów to jednak poczekam do 6 m-ca i dopiero wtedy zacznę od warzywek.

Gość gość
Karmię 16 miesięcy i uważam, że tu nie warto zaczynać tematu o kp. Jednak życzę Wam miłych rozmów.

Gość gość
ja karmię mojego 7 mc piersią. Na sam widok butelki odwraca głowę:) Zresztą mleko sztuczne śmierdzi mlekopanem ( to takie mleko dla cieląt) blleee

Gość gość
Juz jest to dla mnie meczace, ale nie zapowiada sie na koniec karmienia, zwlaszcza w nocy smutas.gif xxx Przeciez to ty decydujesz, kiedy się to skończy...

Gość gość
a dlaczego nie warto tutaj zakladac tematu o kp? chyba Ty masz jakis problem skoro z takiego załozenia wychodzisz Równie dobrze to o niczym nie warto pisać...

Gość gość
Hej dziewczyny ja karmię juz 20 mc i jak piszą inne dziewczyny to ja decyduje kiedy konczę, łatwo powiedziec najpierw chora o jak dobrze że Pani jeszcze karmi -dobra póżniej potem niania źle znosi nianie, nie będę wprowadzac kolejnego stresu- dobra później wyjazd na wakacje fajnie nie musisz latac z butelkami z mlekiem, myśleć o wodzie itd próbowałam odstawić ryk niesamowity i nie ciągnęła za cycka, zrozumiala że niedobry zachorował ona plakala z tensknoty i nie wiedziała co z soba zrobic po noszeniu przez pól nocy z mężem na zmiane pełna kapitulacja, teraz je tylko w nocy więc jest juz ok i powoli ja tego odluczę

Gość MamaMajowa
Witajcie. Ja też karmię głównie piersią już prawie 3 miesiąc ale córkę też dokarmiam mm (bo strasznie dużo je, a położna sama mi powiedziała że nie mogę jej długo karmić). Sama przyznam szczerze że kp jest trochę męczące, ale chcę dla mojej córki jak najlepiej, więc nie mam sumienia odstawiać jej od piersi przez swój kaprys. Postanowiłam że będę karmić ją ok. 6-7 miesięcy jej życia (czyli tyle ile powinno się minimum) a potem będę próbować ją odstawiać od piersi.

Gość gość
Ja karmie 4mce I zaczelam dokarmiac . Wygodniej jest karmic piersia wiadomo ale I jest to meczace jak odstawic Tego jeszcze nie Wiem

Gość gość
mój syn sam się odstawił w wieku 11 miesięcy :D kochany....wiedział, że mama idzie do pracy i już pora...

Gość fajnytemat
Ja karmie już prawie 9 miesięcy. Mój synek w nocy jeszcze się budzi i nie wiem jak go odzwyczaic. Mamy może jakieś pomysły? Co się robi? Dodam, ze jest całkowicie bezbutelkowy i bezsmoczkowy .

Gość gość
do gość z 11:49 twoja wypowiedź to jakiś bełkot :O

Gość lopis
To mi sie trafil fajny egzemplarz: jest calkowicie bezsmoczkowy, butelka sporadycznie z moim mlekiem, skonczyl wlasnie 3 miesiace I przesypia cale noce od tygodnia :) Zamierzam karmic ile sie da, diete rozszerzac bede po 6 miesiacu, bo ma alergie pokarmowa. Gdyby nie to, ze dobrze sypia w nocy, to chyba bym nie miala takiego nastawienia, bo jak sie budzil 2 razy, to chodzilismy z mezem jak zombie.

Gość meni
Ja karmie 17 miesiecy nawet w nocy mala sie budzi szczegulnie jak jest goraco. o odstawieniu nie mysle. raz nie chcialam jej dac to byl wrzask. coz dziecko potrzebuje po co odbierac to co takie dobre. a czekalam na nia bardzo dlugo wiec nie jest to dla mnie meczace . pozdrawiam!

Karmie 3,5 m-ca. Przez pierwszy miesiąc było ciężko, gdyby nie kapturki na sutki, to nie wiem jak bym wytrzymała. Ale potem już super, bezboleśnie i megawygodnie. Zanim moja laktacja na dobre sie rozkręciła, to przez parę tygodni dziecko dostawalo mala porcję mm na noc, ale od dwóch m-cy mamy spokoj, mleko sie produkuje:-) Jak uda mi sie polarmić do roku, to będę zadowolona. Mała przesypia mi 7-8 h w nocy, wiec nie jest źle.

do fajny temat podawaj mu w nocy wodę zamiast piersi :) Ja kiedys karmiłam mieszanie czyli cały dzien piers na wieczór mm ,teraz 100%kp i nie wyobrazam sobie sterylizacji butelek,podgrzewania i łażenia z mlekiem na spacery-kuchnie mam ze sobą i jaka oszczędność kasy. Mały od samego początku przesypia mi noce 9-10h śpi