Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lady Kierowca

Tutaj wpisujemy nasze sposoby oszczędzania na benzynie

Polecane posty

Gość Lady Kierowca

Jak wiadomo benzyna w naszym pięknym kraju do najtańszych nie należy, może macie jakieś triki i pomysły, jak sobie z tym radzić i jeździć.... 'ekonomicznie' :P Zapraszam do prezentacji pomysłów :)

Gość gość
Nie jeździć.

Gość zdegustowany tym wszystkim
też myślalem, ze u nas jest źle, ale w tym roku pojechalem autem do wloch- 7 zlotych za litr, rozbój w biały dzień! :O

Gość wuwuza
Co 10 km. pasażerowie wysiadają i pchają samochód przez co najmniej 500 metrów. A jak jest lekko z górki to i dalej. :-D

Gość Lord Kierowca PKSu
podkradam z baka autobusu 🖐️

Gość przyszły szczęśliwy tata
przecież paliwo w polsce nalezy do najtańszych w europie🖐️ czym innym natomiast jest wysokosć zarobków w relacji co ceny paliwa

Gość gjhg
Rowerem z*********ć.Tyle, że trza jeść, żeby siłe w nogach mieć, więc koszty pokarmu wzrosną.Można skuterem popierdalać, ale nie wszedzie pojedzie i też trza benzyne lać.Można śmigłowcem latać.Większy koszt paliwa, ale szybciej i dalej dolecim.I na znaki, ani zakręty nie trza patrzeć tylko grzejemy po prostej.Są już takie małe jak auta helikopterki, więc tylko kupić i z*********ć.A ogólnie to c*****y temat bo nie da się ruszać bez wkłady jakiejś energii, no chyba, że se autem na orbite około ziemską wejdziesz to bedziesz se poperdalać nie paląc ani grama paliwa.

Gość należy zakupić pojazd
napędzany energią słoneczną :)

Gość monologów nie czytamy
Tak jak flinstonowie- wyciąć dziure w podłodze no i napęd nożny- paliwo niepotrzebne:-)

Gość guru motoryzacji
tiaaa, taki pojazd sprawdzi się w Polsce zwlaszcza od listopada do marca :D

Gość gość
Zainwestować w dobre buty. Oprócz zrzucenia pozimowego sadła, poprawi się krążenie.

Gość pan byznesmen
kiedyś w starym dieslu miałem zrobiona instalacje na pare wodną, spalanie spadło o połowe :D teraz mam coś lepszego i efekty też jeszcze lepsze, ale to tajemnica handlowa ;)

Gość pan byznesmen
no ale skoro nalegacie zdradzę wam ten patent- zapierrdalam tramwajem odkąd poprowadzili trakcję do mojej wsi :)

Gość pan byznesmen
głupek jakiś się podszywa

Gość pan byznesmen
zapierrdalam autobusem, śmiecie 😡

Gość gość
najpopularniejszy sposób w Polsce, to jeżdżenie służbowym autem na koszt pracodawcy ;) 🖐️

Gość gość
Sikanie do baku, trudno jest, faceci mają łatwiej, to niesprawiedliwe :-(

Gość gość
o co chodzi z tą parą?

Gość gość
Ja siadam za kierownica a zona pcha do miasta w miescie ja robie zakupy zona odpoczywa i nabiera enegi po zakupach tak samo gdy przyjade do domu mam i oszczednosci i spokoj od zony spi spokojnie i nie chce zebym ja bzykal

Gość gość
jazda rowerem

Gość gość
nie wiem czy w tym wpisie ktoś podchodzi poważnie do tematu, pierwszym krokiem jest- eko jazda....nawet 2 litrowym autem z silnikiem benzynowym można ekonomicznie i szybko jeździć.....

Gość gość
kilka moich rad...po uruchomieniu silnika od razu ruszamy.... rozpędzamy auto dość szybko nie przekraczając ok. 3 tyś obrotów...następnie pierwszym hamulcem niech będzie silnik...i w miarę wcześnie oceniać sytuacje na drodze...to na prawdę przynosi oszczędności...sam mam 2 litrowy benzynowy samochód.....i tym sposobem w trasie spokojnie schodzę poniżej 6 litrów....tak wskazuje komputer....owszem w mieście ...nie da się takiego wyniku osiągnąć...ale spokojnie w 7,5 litrach się mieszczę...

Gość gość
Ty wyzej, cienias z ciebie. Ja jeżdżę starszym fordem pikapem i w trasie mi spala 5 litrów diesla. Haha. Tak to niewiele więcej. Jak jade np z jednego miasta do drugiego(odległość ok 30km) to jak jest iod górkę rozpędzam sie i wyłączam silnik, tak sobie jade z górki i ładny kawałek po prostej.:)

Gość taki gosc
za 200 pln robie se wize na białorus (30 wjazdow na 3 miesiace), jade i tankuje bezołowiowa za niecałe 3 pln za litr. gaz za 1,70 za litr. ... cały wyjazd trwa około 3 h (80 km w jedna strone)

Gość gość
A macie może do polecenia jakieś hurtownie paliw z korzystnymi cenami? Najlepiej żeby można było od razu zamówić większą ilość i żeby sami to paliwo dowieźli.

Gość gość
intalacja gazowa lub wodorowa + kilka baterii/akumulatorów dobrych i robi się auto pół elektryczne :)

Gość gość
Szkoda, że nie napisałeś skąd jesteś. Takie firmy działają zazwyczaj w promieniu 100 km od miasta, w którym się znajdują. Ze swojej strony mogę polecić www.auto-benz.pl z Gorzowa Wielkopolskiego. Pewnie w swojej okolicy znajdziesz równie ekonomiczne rozwiązanie.

Gość gość
jeżeli ktoś mieszka w większym mieście i ma dobrą komunikację publiczną polecam... krwiodastwo Tak, tak; ja od dwóch lat mam już oddane 18 l (kobiety chyba muszą 15) i mam już dożywotnią bezpłatną komunikację. Zależy to od miasta, bo nie jest regulowane ustawą a uchwałą rady miasta. Ale w Warszawie działa. Do pracy jeżdżę rowerem lub piechotą chodzę, a jak muszę podjechać tramwajem, autobusem czy metrem to po prostu wsiadam bez przejmowania się biletem. Aspekt ludzki instytucji krwiodawstwa pomijam