Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wypowiedzenie z pracy doradzcie

Polecane posty

Gość gość
a pomozcie mi... pisalam wczoraj, w sr sie dowiedzialam ze musze zrezygnowac z p[racy, wyjazd zagranice, wole to niz harowac za 1000 zl tutaj i sie zdecydowalam, tylko szef mi robi wieczne problemy ;/ wyslalam im wypowiedzenie meilem, faxem i poczta... poprosilam o porozumienie stron, a w razie niewqyrazenia zgody o ustawowy okres wypowiedzenia i niewykorzystany urlop... szef sie czepia ze tak nie wolno, ze usimy sie spotkac, ze moglam prosic o podwyzke, kogo oni teraz znajda itd, no 2 takiej niewolnicy nie znajda ;/ dodam ze mialam 7/8 etatu i okres wypowiedzenie 2 tyg, 20 dni urlopu z tego 10 wykorzystanych co ja mam zrobic, grozi mi dyscyplinarka? czy potem moge sie jakos odwolac

Gość gość
a rozmawialam z ksiegowa i powiedziala, ze moge tak zrobic ;/

Gość auuttooorkkka
jesli znowu nie podpisze?

Gość gość
z zachowaniem okresu wypowiedzenia musi podpisac bo masz prawosie zwolnic. tylko pamietaj, ze okresten liczy sie od soboty. wiec jesli zlozysz je w poniedzialek to i tak dopiero od nastepnej soboty liczysz 2 tyg.

Gość gość
zlozylam w srode z dniem 15 sierpnia

Gość gość
Jeśli nie dostaniesz urlopu, a pracodawca nie ma obowiązku takiego urlopu Ci udzielić, a nie przyjdziesz do pracy to jest to porzucenie pracy i możliwość dyscyplinarki. Według mnie lepiej jest normalnie porozmawiać z pracodawcą i powiedzieć o co chodzi niż tak kombinować. Jak się go potraktuje jak człowieka to jest większą szansa, że zachowa się jak człowiek.

Gość gość
tak wiem chcialam sie spotkac to nie mial czasu a ja zaraz wyjezdzam a czym grozi dyscyplinarka tak naprwde? pracowalam tam pol roku tylko

Gość gość
dyscyplinarke bedziesz miala wpisana w swiadectwie pracy wiec nie ebdzie sie czym chwalic ewentualnemu przyszlemu pracodawcy ;)

Gość gość
Jak za porozumieniem stron to nie obowiązuje okres wypowiedzenia. Ja bym poszła najpierw na l4 a w jego trakcie wypowiedzenie - bo strasznie głupio mi byłoby zrobić to odwrotnie :D Jak masz w tym czasie szkolenie, to raczej nie będziesz leżała chora w łóżku tak? Więc to jest oszustwo. Jak się wyda to faktycznie możesz dostać zwolnienie dyscyplinarne.

Gość gość
aha czyli tylko to?niepotrzebne mi ich swiadectwo pracy, nikomu nie musze mowic ze tam pracowalam prawda?

Gość gość
Nie musisz nikomu mówić. Jesli nie zależy Ci na tym, zeby to wpisywać w CV to nikt się nie dowie. A jest szansa, ze pracodawca wyda Ci normalne świadectwo pracy.

Gość autorkkaa
pracodawca wie ze mam szkolenie ale nie wie gdzie.I sie nie dowie tam gdzie mam szkolenie oni nie moga podawac byle komu ze odbywam tam szkolenie .... wiec dyscyplinarka z jakiego powodu

Gość utrewertyui
co to za pracodawca ktory nie chce isc na reke pracownikowi ktory dostal lepsza prace... wyslij l4 poczta i miej go w d***e