Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Grozby i zastraszanie w internecie

Polecane posty

Gość gość

Jezeli mi ktos grozil na forum pisal, ze namierzenie mnie to kwestia kilku godzin, zastraszal itp. dzialania zupelnie bez powodu. To czy ta osoba moze zostac pociagnieta do odpowiedzialnosci jesli mi sie cos stanie ?

Gość gość
O, to może ja sie podłącze :) miałam podobną sytuację, tylko że ta osoba najpierw napisała że mnie trafi i jeszcze zapłacze, na co jej odpisałam właśnie tak jak autor. To jak to wg was wygląda?

Gość gość
pewnie,namierza po IP..chyba,kazdemu sie wydaje,ze jest anonimowy,ale kazdemu kto tak mysli,wyjasniam,ze wszelkie slady zostawiane w internecie,nie ida bez sladu.

Gość gość
tak jak miał autor*

Gość gość
Zwykły zjadacz chleba nawet jeśli zna IP to i tak was nie namierzy. Bez paniki. 🖐️

Gość gość
Jak to określiłaś/eś zwykly zjadacz chleba nie da rady namierzyć z tym się zgadzam, ale informatycy już tak, dla nich to nic szczególnego.

IP namierzane przez kogokolwiek to mała bajka. Oczywiście, nie jest to nie możliwe, ale bardzo trudne i nie dla każdego. IP które wydaje się że jest nasze, lub czyjeś, to najczęściej IP dostawcy internetu a nie naszego kompa. Wystarczy sobie wpisać IP swojego komputera w dostępne wyszukiwarki IP i sami się dowiecie że wcale nie pokazuje waszego adresu.

Gość gość
Ewentualnie policja/prokuratura ;)

Gość gość
18.08.13 [zgłoś do usunięcia] gość Informatycy też nie. Dostawcy internetu udostępniają dane tylko policji. Kapujesz? :classic_cool:

Gość gość
Kapuję:classic_cool: czyli nie powinno być z tym problemu gdy mam rodzinę i znajomych w takim środowisku?

Gość gość
W jakim środowisku?

Gość TajemniczyGeorge
Twoje IP to 2324234, zdechniesz kurwo, wszędzie cię znajdę, na każdym forum i o każdej godzinie.

Gość gość
Zakladajac, ze osoba zastraszana doznaje np. pobicia ze strony nieznanych sprawcow. Jedyna podejrzana jest osoba ktora zastraszala. Czy w takiej sytuacji poniesie konsekwencje prawne ?

Gość TajemniczyGeorge
Wiem na jakie strony chodzisz, zboczona kurwo. Redtube nie jest ci obce.

Gość gość
policyjnym :)

Gość gość
Jeśli ktoś chce wylecieć z pracy to może mógłby ci sprawdzić. :classic_cool:

Gość gość
Nie wyleci, ma ochrone odgórną. Zreszta zawsze można powiedzieć że balam sie bo osoba zaczęła pierwsza, na co są dowody :) Czyli mam przewage.

Gość gość
Aha, i dodam że nie byłam karana, nie miałam do czynienia z policją itp, mam czystą kartę wiec tym bardziej.A u Ciebie autorze jak to było?;)

Gość gość
Jest mozliwe namierzenie i nie wnikajmy juz jakim sposobem i przez kogo. Moje pytanie brzmi- czy osoba ktora grozila moze zostac pociagnieta do odpowiedzialnosci prawnej w sytuacji gdy zastraszany doznaje ciezkiego pobicia w niewyjasnionych okolicznosciach ?

Gość gość
Owszem, może jeśli tylko będą na to dowody

Gość gość
Co jeszcze chcesz wiedzieć? ;)

Gość gość
Do osoby ktora napisala: "ze ja trafi" "jeszcze zaplacze" Podaj imie moje i pierwsza litere nazwiska.

Gość gość
Jakie imie i nazwisko, znamy sie?:D

Gość gość
Nie, nie znamy sie. Zamienilem z toba tylko kilka slow na pewnym watku. Moja propozycja wyglada nastepujaco: -wycofujesz sie calkowicie z dzialan przeciwko mnie w realnym swiecie i konczymy temat bez dalszego rozwoju. Ponad to nigdy juz tutaj nie zajrze i zapominamy o calym zajsciu. Jaka jest twoje decyzja ?

Gość gość
Chyba nie doczekam sie odp. Z mojej strony dodam, ze nic ci nie grozilo i nie grozi, z racji tego, iz nie posiadam nawet elementarnej wiedzy w zakresie odczytywania ip wew. A wiec takowe dzialania sa mi calkowicie obce. Krazylem na kafe tylko w celu odnalezienia dawnej kolezanki wirtualnej, na podstawie jej stylu wypowiedzi, jednak bez skutku. Piszac, ze zaplaczesz i zostaniesz trafiona mialem na mysli slowny pojaz na forum po twojej atrakcyjnosci i nic wiecej. To ty zadeklarowalas namierzenie mnie i naslanie na mnie typow w wiadomym celu. Sa na to dowody w postaci twoich wpisow. Temat do zamkniecia.

Gość gość
Oj ludzie nie bierzcie na poważnie tak tego forum.

Gość gość
Twoje słowa były bardziej dosłowne niż moje :) Powiedzmy że pomyślę... kto ma wiecej do stracenia:classic_cool:.