Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak sie ubrac na pogrzeb prosze o odpowiedz

Polecane posty

Gość gość

Zmarł mój brat cioteczny ostatni raz byłam na pogrzebie jak byłam dzieckiem .Nie wiem jak sie ubrać moja opcja to czarna długa spódnica czarna bluzka na ramiączka i buty na lekkim obcasie ewentualnie sweterek czarny .Czy może czarne jeansy załozyć albo spodnie pumpy czarne .Prosze o odpowiedz ?

Gość gość
HALO odpowie ktos

Gość gość
koszulka na ramiączkach raczej odpada...nawet jak jest kruczoczarna

Gość gość
To jak dodam że jutro ma byc u mnie ok 30 C

Gość gość
to jest nieistotne, że 30 stopni, na dyskoteke nie idzesz w sukni balowej, a na pogrzeb nie idziesz w bluzce na ramiączkach- bez przesady

Gość gość
koszulki na ramiączkach nie wypada ubra nawet gdyby miało być 50 stopni

Gość gość
nawet jakby było 40 to i tak nie wypada koszulki na ramiączkach na pogrzeb załozyć, rany, przeciez chyba słyszałas że jest coś takiego jak dress code?

Gość gość
moim zdaniem mimo wszystko na czarno ja bym załozyla czerona bokserke do tego czarny lniany komplet dlugie spodnie i marynarke oczywiście bokserka w kolorze ciemnej czerwieni i czerwone buty oraz torebka

Gość gość
Moim zdaniem nie musi być koniecznie na czarno, może być inny niejaskrawy kolor, ale ramiączka odpadają.

Gość gość
Na razie mam nadzieje to nierealne, ale moja mama na przyklad powiedziala, ze na swoim pogrzebie nie chce czarnego i placzu. Kazdy ma sie ubrac jak chce. I absolutnie bnie zyczy sobie tego czasu zaloby, gdy sie chodzi w czarnych ubraniach.

Gość gość
No faktycznie , pytam sie jak człowiek a niektórzy zaraz jakiegoś debila ze mnie chcą zrobic .Nie chodze na pogrzeby ale na ten musze isć wieć sie pytam to co załozyc białą koszule bez ramion z kołnierzykiem

Gość gość
Mogą być czarne jeansy,ale koszulka na ramiączka :O koszula bez rękawów też odpada. możesz założyć szarą, granatową, brązową czy czarną koszulkę ale z krótkim rękawem-KONIECZNIE. Nie umrzesz tych paru minut na cmentarzu,a w kościele będzie chłodno.

Gość gość
W dżinsach, czy pumpach to głupio się pokazać na pogrzebie, w takich spodniach to możesz sobie skoczyć z koleżanką na piwo na mieście. Tak samo bluzka na ramiączkach, zdecydowanie odpada. To już naprawdę lepiej by wyglądała biała bluzka z krótkim rękawem. Naprawdę uroczystość pogrzebowa to nie miejsce na dekolty do pasa, mini ledwo zakrywające tyłek, suknie bez pleców i gołe ramiona, choćby żar lał się z nieba. Poza tym w kościołach zazwyczaj jest chłodno, a te parę chwil na cmentarzu to każdy wytrzyma.

Gość gość
Ciemne kolory, elegancki i skromny strój.

Gość gość
Moim zdaniem każdy powinien żegnać zmarłego po swojemu. Jedna osoba zrobi to w sukience, druga w jeansach, jedna będzie wylewnie płakać a druga będzie tłamsić emocje w sobie. To sprawa indywidualna.

Gość gość
Hello!!! To bylo 4 lata temu.... :0