Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ktora PASTA DO ZEBOW naprawde Wybiela zeby

Polecane posty

Gość gość

Polecacie jakaś?

Gość gość
dodaj zwyklej sody oczyszczonej do zwykłej pasty, którą myjesz zęby i zobacz jaka róznica. Działa, tylko nie przesadzaj i nie szoruj tym co chwila

Gość asdfghjkla
Wybielające pasty do zębów psują zęby. Zawierają środki "rozpuszczające" szkliwo, dlatego własnie wybielają. Nie poleciłbym takich past do codziennego użytku. Najlepiej wybielić zęby u dentysty i dopiero potem podtrzymywać biel szczotkując pastą wybielającą max 3razy w tygodniu.

Gość gość
Juz słyszałam o tej sodzie. Ona strasznie niszczy szkliwo.

Gość asystentka stomatologicznaaaaa
jestem asystentka stomatologiczna, żadna pasta nie wybiela zębów a pomysł z soda jest okropny, soda ściera szkliwo i nie wybiela zebów

Gość gość
asystentka na dolnej rzuchwie "odpadło" mi troche dziąsła powaznie widac że tak powiem lekko trzon zeba co z tym zrobić?

żuchwa jest tylko jedna, sa to dolne zeby górne to szczeka ;) niestety takie cos to problem bo dziąsło sie nie regeneruje, nie odrosnie Ci nowe i zab moze zacząć sie ruszac i w konsekwencji tego wypaść. Najlepiej idz do stomatologa on Ci doradzi co dalej. może umocni Ci ten ząb "przyklejając" go do zęba rosnącego obok

Gość gość
A pasty wybielające nie scierają szkliwa? Wybielanie u dentysty też przecież nie niszczy :classic_cool: Asystetka stomatologiczna :o

Gość gość
Asystentka wybielanie u dentysty jest bezpieczne? Przeciez tam sa jeszcze silniejsze substancje.co polecasz?

wybielanie u dobrego dentysty jest bezpieczne, no chyba ze sie trafi na jakiegos partacza albo wybiela za często to wiadomo ze sie uszkodzi szkliwo i zeby sa wtedy nienaturalnie mocno białe. Zwykłe pasty do zębów bardziej scieraja szkliwo niz wybielajace, np Blendamed bardzo sciera szkilwo, wielu pacjentów którzy ja uzywaja skarżą sie na nadwrazliwe zeby, jesli chce sie wybielic zęby samemu w domu to osobiście moge polecic żele OPALESCENCE ładnie wybiela i efekt sie długo utrzymuje, moja siostra 6 lat temu wybielała nim zęby i nadal ma białe

Gość gość
Asystentka jaka metoda u dentysty jest najlepsza? Jaki koszt? Jezeli mam zeby od dziecka zoltawe to cos pomoze? U mnie to nie jest osad po kawie jak u innych

wybielanie za pomoca żelu i lampy diodowej kosztuje 300 zł a efekty sa bardzo fajne :) dobrze przed wybieleniem usunąc kamien i wszelkie osady, czasem juz same te zabiegi daja efekty wybielenia

Gość gość
nie polecam wybielanie u dentysty, efekt jest co prawda duzy, ale utrzymuje sie przez jakis miesiac;/. Na dodatek jest to bardzo nieprzyjemny zabieg;/ Odradzam1!!! Polecam past diamentowa emalie, dostepna w aptece.