Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość conatokot

Adopcja kota pytanie do kociar

Polecane posty

Gość conatokot

Witam, Niedługo przeprowadzam się i razem z moim partnerem chcemy adoptować kota. Nie wiem jednak czy lepiej wziąć kociaka, około miesięcznego czy lepiej odchowanego dorosłego kota? Przeglądaliśmy strony schronisk, wpadła nam w oko 2letnia kotka bez oczka oraz 4 miesięczny kociak z paraliżem przedniej łapki... Proszę o opinie

Gość gość
Ja bym wzięła tą kotkę :)

Gość ewź oboje
koty w parze lepiej się chowają:)

Gość conatokot
za jakiś czas całkiem możliwe, że zdecydujemy się na dwa kociaki. Na razie jednak chcemy jednego. Kotka jest dość "stateczna", kociak podobno strasznie płochliwy. :)

Gość gość
chyba kotkę. ja przygarnelam ok 3 misieczna kotke blakajaca sie po ulicy. a co z tego uroczego kiciusia wyroslo to zgroza! mala zlosliwa bestia.z reszyta od poczatku to takie wredne bylo. w przypadku starszego kota przynajmniej sie dowiesz od razu jaki ma charakter

Gość kotka mraaau
weź dorosłego kociaka, mały znajdzie zawsze ''nabywców'', dorosłe i to jeszcze takie biedaczki z defektami bardzo rzadko albo i w ogóle.... ja swoje wzięłam w wieku około roku i na dodatek trzy na raz :)

jeśli masz warunki i serce - weź oba :) Koty , jak każde żywe stworzenia potrzebują po prostu czasu i spokoju do tego ,żeby sie przyzwyczaić do nowego domu . isże to jako adopcyjna mama :) 3 kotów - w tym jednej kociczki bez oka . Jak widzę to kalectwo jest dość częste :)

Gość gość
Weź kotkę, jej ciężej będzie znaleźć dom.

Jeśli możesz weź oba :) To prawda, jak już ktoś napisał, kotce trudniej znaleźć dom. Kociakowi będzie łatwiej. Poza tym w dwójkę zawsze raźniej :) Ja akurat mam lat prawie 15, od 6 lat mam 2 koty - Lodzię i Rysię, obie wysterylizowane, przygarnęłam je 'z ulicy'. Chociaż gdy po 4 latach zawitał do mnie Ludwik, taki około półtoraroczny rudzielec, moje kotki od razu uciekały od niego, bały się go - po prawie roku przejechało go auto ;( Więc lepiej weź naraz 2 koty, od razu się do siebie przyzwyczają. Możliwe, że potem nie będą w stanie zaakceptować nowych kociąt.