Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana11111111111

zatrudnienie na jedną czwartą etatu i reszta na czarno

Polecane posty

Gość załamana11111111111

Okazało się, że jestem w ciąży z czego bardzo się cieszę. Jestem zatrudniona na 1/4 etatu (reszta kasy że tak powiem pod stołem, pracuje w sumie na cały etat). Z tej mojej 1/4 etatu na zwolnieniu lub macierzyńskim dostane jakieś 300zł. Czy mogę coś zrobić aby zwiększyć wysokość zasiłku. Proszę o pomoc, może ktoś byl w podobnej sytuacji.

Gość gość
Możesz zwiększyć wymiar pracy- do pełnego etatu, to oznacza większe składki więc się odbije na twojej wypłacie- szef pewnie pójdzie na taki układ jeśli nie będzie do tego dopłacać. Nic poza tym nie zrobisz.

Gość hch
pogadaj z szefem i idź z nim na układ może podniesie ci zatrudnienie do pełnego etatu dopłacisz mu do zusu jedna składkę i mykniesz na chorobowe możesz zawsze zaproponować że pierwszy miesiąc żeby go nie narażać na koszty (wypłacanie tobie świadczenia chorobowego 33 dni) będziesz normalnie pracować Powodzenia w rozmowie z pracodawcą wiem że to nieuczciwe co do zusu ale pracodawca tez jest nieuczciwy wykorzystując pracowników :)

Gość gość
marne szanse...

Gość załamana111111111
dzięki za rady. Planuję porozmawiać. Fajnie by było, jakby mi podniósł na taką kwotę jaką rzeczywiście mi wypłaca. Chore to jest, że ludzie w taki sposób są zatrudniani, bez żadnego zabezpieczenia na wypadek choroby czy ciąży.. no ale cóż.. cieszyłam się że w ogóle mam pracę.