Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość just2109

pierwszy miesiac wynajmu mieszkania pomocy

Polecane posty

Gość just2109

Witajcie, mam nadzieje ze ktos mi pomoze, od 1 wrzesnia bedziemy wynajmowac mieszkanie. Wlascicielka przeslala mi skan wyciagu za prad i jest tam nadplata 388 zl, nawet mi to zacytowala i podkreslila na fakturze, Pomozcie mi po co mi to jezeli my tam nic nie zuzylismy ani nic nie placilismy... nie rozumiem tego bo to chyba jej pieniazki. prognozy na przyszly rachunek sa na zero... ale my sie zadeklarowalismy 150 zl co dwa miesiace gdzie ona chciala 180zl.... jak tak popatrzylam na rachunki moich rodzicow gdzie jest nas jeszcze czworo w domu i duzo chodzi tv oraz laptop, a takze mikrofalowka to placimy maks 100 za dwa miesiace.... i chyba te 150 to za duzo. Najbardziej interesuje mnie ta nadplata za prad w tamtym mieszkaniu, co ja mam zrobic z ta informacja. BARDZO PROSZE O POMOC!!!! :(

Gość gość
Jeśli była nadpłata to teoretycznie nie będzie trzeba płacić za prąd przez jakiś czas, ale domyślam się, że te pieniądze zostały oddane poprzednim najemcom. Powinien właściciel mieszkania pójść do zakładu energetycznego i poprosić o zmianę sposobu naliczania opłat od września.

Gość just2109
Zapytała nas ile deklarujemy placic co dwa miesiace. ona wyliczyla 180 zl za 2 mies a my 150 co i tak jest duzo moim zdaniem przy dwoch doroslych osobach i malym dziecku... pol dnia nas nie bedzie w domu... jedynie tylko lodowka bedzie chodzic caly czas wtedy. 150 zl za dwa miesiace za prad to duzo czy nie>?

Gość gość
My jesteśmy we dwójkę i zapłata za prąd co 2 miesiące to ok. 200zł. Nie ma czajnika elektrycznego, radia nie używamy, partner używa telewizora, ale nie używa komputera, ja używam komputera (laptopa, często nie podłączonego do gniazdka a na baterii) Mamy energooszczędne żarówki, lodówkę, zamrażrkę i pralkę, to tyle na prąd. Nie używamy kuchenki mikrofalowej, kuchenki elektrycznej ani nawet radia i lokówki. Więc to chyba różnie bywa

Gość just2109
;\ to skad u was tak duze rachunki za prad???? u moich rodzicow (razem bylo nas czworo a nawet i piecioro) rachunki za prad maks 100 za dwa miesiace. Gdzie i mikrofalowka, tv, grill elektryczny, pralka codziennie nawet kilka razy, laptop caly czas pod kablem, itp.

Gość gość
Nie jest to mozliwe, zeby rodzice placili 100zl, przy takim zurzyciu pradu. Pralka prawie codziennie? Zmyslasz.

Gość just2109
mam faktury, wiec widzialam. sama je oplacalam wiec jak moge zmyslac????!!!! wiem ile placilam, a Wy moze macie cos co wam ta ciagnie ten prad :(

Gość gość
150 to jest racjonalna kwota ,ja z dwójką dzieci miałam 146 co 2 miesiące

Gość gość
Nie wmowisz nikomu, ze placiliscie 100zl przy takim zurzyciu pradu! Jesli ktos pierze codziennie, uzywa grila elektrycznego, piekarnika, mikrofali, nie ma takiej kurva opcji wiec nie zmyslaj! 150zl za prad na ciebie, meza i dziecko to nie duzo, wiec nie narzekaj.

Gość just2109
mam fakture przed soba, chcesz na maila ci wysle, za jedna fakture prognozy sa 92,14. moze u mnie tanszy prad jest :)

Gość just2109
i nic nie chce nikomu wmawiac bo nie mam w tym zadnego celu. a moze macie plazme/>? plazma bardzo duzo ciagnie. my niemamy plazmy tylko normalne tv ktore bardzo malo ciagnie, pralka i wszystko inne ma tez najnizsze zuzycie pradu, przy zakupie sprzetu bralismy pod uwage tylko najmniejsze zuzycie pradu, fakt ze kosztuje to wiecej przy zakupie ale szybko sie zwraca. I NIE MOW ZE CI COS WMAWIAM!!! bo widze co mam na fakturze

Gość just2109
piekarnik i prad? mamy na gaz :P

Gość gość
Tv to akurat nie wiel ciagnie, tak samo jak laptop czy lodowka. Ale jak ktos codziennie pierze, uzywa mikrofali, kuchenki elektryczne, nawet jesli te sprzety sa energooszczedne, to nie ma mowy by placil 100zl co 2 mc! Moze i masz 100zl na fakturze ale predzej uwierze, ze chodzicie ze swieczka po domu.

Gość gość
Jesli placicie 100zl to musicie oszczedzac i to bardzo! Nawet jesli pralka jest energo to przy CODZIENNYM praniu zuzywa mase energii. Chcesz powiedziec, ze przez dwa miesiace codziennie wam pralka chodzi i placicie 100zl? Chyba sie z glupim na rozumy pomienialas.

Gość gość
Piekarnik macie na gaz, ale mikrofala i elektryczny grill ciagna mase pradu. Chyba, ze uzywacie tych sprzetow od swieta tak samo jak pralki. W innym wypadku taki rachunek nie jest mozliwy.

Gość gość
Mieszkam z rodzicami męża w jednym domu, ale mamy osobne mieszkania my na dole oni na górze. Jest nas 6, mamy 2 lodówki , 2 telewizory, 2 pralki, 2 komputery ,2 zmywarki, dwa mieszkania to i więcej światła się pali. Co miesiąc płacę około 150 zł. Za prąd rozliczam się przez internet, sama spisuję licznik i przychodzi rachunek za to co zużyłam. Nie mam niedopłat ani nadpłat i naprawdę chwalę sobie takie rozliczanie. Do autorki spisz stan licznika , po miesiącu znów spisz i zobaczysz ile zużywacie , albo niech właścicielka zrobi tak ,żebyście mogli rozliczać się przez internet tzw. rozliczenie rzeczywiste.

Gość just2109
widze ze ciezko wam w to uwierzyc ale tak wlasnie jest. wiele ludzi tyle placi a to ze wy macie inaczej to juz nie moj problem. Ja wiem ile mamy tutaj bo mam faktury, Przemyslcie co mozecie zrobic zeby tak placic a tez wam sie uda :) wystarczy wyjac czasem z gniazdka te rzeczy ktorych sie nie uzywa codziennie lub caly czas, zreszta i tak nie wierzycie, ale ja wiem swoje, boli was to ze ja mam tak malo a wy tak duzo