Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie zaświadczenia do zwrotu pieniędzy za podręczniki

Polecane posty

Gość gość

?? Ja prowadzę działalność gospodarczą - wyczytałam, że potrzebuję zaśw. o dochodach za zeszły rok. Mąż pracuje na etacie w firmie - ma wyciągnąć zaświadczenie o zarobkach z ostatniego miesiąca? Da się tak w ogóle w skarbówce?!

Gość gość
nie ze skarbówki tylko z zakładu pracy

Gość mycie plecow skrobakiem
niech wyciagnie ze swego zakladu pracy

Gość Paatkaa
Prowadząc własną działalność, potrzebujesz dofinansowania za podręczniki? Z zakładu pracy musi być zaświadczenie, plus udokumentowane dochody z działalności, wszystkie dodatkowe decyzje jeśli pobierane są zasiłki z MOPSU

Gość gość
Ta, potrzebuję, bo prowadzę ją od 4 miesięcy i póki co do niej dokładam, nie zarabiam. Ok, bardzo Wam dziękuję w takim razie za informację, nie mogłam tego nigdzie znaleźć w necie.

Gość gość
o, ja też jestem zainteresowana!!!!! ale to zaświadczenie z US o dochodach (przy dział. gosp.) to za 2012 czy 2011 rok??

Gość Paatkaa
Za ostatni rok i za ostatni miesiąc (w przypadku zarobków). Oczywiście jeszcze obowiązkowo faktury za zakupione podręczniki!

Gość gość
Nie prawda. Nie musi być faktura. Wystarczy paragon albo rachunek

Gość Paatkaa
Zależy od tego czy pracownik sekretariatu jest ufny i życzliwy. Równie dobrze, rodzić może pożyczyć od kogoś paragony za kupno podręczników, wziąć pieniądze z wyprawki a dziecko przyjdzie do szkoły bez książek. Powinna być faktura.

Pani sekretarka w szkole nie jest żadną osobą, która miałaby podważać ważność dokumentów, które przedstawiam. Ona ma je obowiązek przyjąć i nie dyskutować, bo mają taką wiedzę,że nikomu by wyprawki nie dały. WYSTARCZY ZŁOŻYĆ OŚWIADCZENIE o zakupie i cenie i też muszą się do niego zastosować :) Na to jest USTAWA 6. W przypadku zakupów indywidualnych dowodem zakupu podręczników do kształcenia ogólnego, w tym podręczników do kształcenia specjalnego, dopuszczonych do użytku szkolnego przez ministra właściwego do spraw oświaty i wychowania, a w przypadku uczniów z upośledzeniem umysłowym w stopniu umiarkowanym lub znacznym oraz uczniów z niepełnosprawnościami sprzężonymi, w przypadku gdy jedną z niepełnosprawności jest upośledzenie umysłowe w stopniu umiarkowanym lub znacznym – również zakupu materiałów dydaktycznych, jest faktura VAT wystawiona imiennie na ucznia, rodzica (prawnego opiekuna, rodzica zastępczego), rachunek, paragon lub oświadczenie o zakupie odpowiednio podręczników lub materiałów dydaktycznych. Dziennik Ustaw – 7 – Poz. 818 Warszawa, dnia 17 lipca 2013 r. Poz. 818 ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW z dnia 12 lipca 2013 r.

Gość nigdy z zyciuuuuuuuuuuuuuu
koniecznie f-ra imienna, paragon to ci mogla znajoma dac tlumaoku j****y:D

Gość nigdy z zyciuuuuuuuuuuuuuu
ty to na kazdym temacie pieperzysz jak potłuczona:D wiem bo babka mi mowila

Gość księgowa szkolna
Może być zarówno paragon, faktura VAT, rachunek jak i oświadczenie o zakupie podręczników.

Gość ksiegowa szkolna
a tak serio to niezła bieda z was jest:d zeby o zwroty sie upominac:D

Gość gość
tylko faktura!!!!!!!!!